CHP'den yerel özerklik açıklaması

SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2023 13:32
CHP'den yerel özerklik açıklaması

Son dakika haberi: HDP'nin de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına desteğinin ardından 7'li koalisyona dönüşen masanın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı tavizkar tutumları daha da netleşiyor.

 

HDP'nin 11 maddelik tutum belgesinde de yer alan 'yerel yönetim/özerklik ve kayyum uygulamalarının son bulması' şartının uygulanmasına dönük yeni açıklama CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'den geldi.

 

 

"KAYYUM ATAMALARI ÇOK YANLIŞ"

 

Yunus Emre katıldığı canlı yayında, "Belediyeler konusu çok kritik. Kayyum atamaları çok yanlış. Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlenmesi sadece Kürt sorununun çözümü bakımından değil, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi bakımından da çok önemlidir." dedi.

 

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HEMEN GÖRECEKSİNİZ"

 

Emre, "Yerel yönetimler ile özerklik konusu çarpıtılıyor. Zaten hali hazırda bunların fiili bir anlamı yoktur." ifadelerini kullandı. Emre, "Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz" sözleriyle yerel özerkliği getireceklerini kaydetti.

HDP/PKK'nın skandal 'özerklik' şartına CHP'den açık onay: CHP'li vekil Yunus Emre'den skandal sözler!

 

HDP'NİN TUTUM BELGESİNDE SKANDAL TALEPLER

 

Öte yandan HDP'nin 11 maddelik tutum belgesinde birbirinden dikkat çekici detaylar var.

 

YERELDEN YÖNETİM VURGUSU!

Tutum belgesinde "Güçlü demokrasi, aynı zamanda yerinden ve yerelden yönetim anlayışını gerektirir. " ifadesi ile özerklik niyeti açıkça ortaya konuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.