CANİK BELEDİYESİ İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 07 Nisan 2014 20:29
CANİK BELEDİYESİ İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik, Samsun'a katma değer katan bir ilçedir. Biz Samsun'un lokomotifiyiz. Büyük düşünmek zorundayız. Bütün ilçelere örnek teşkil eden Canik'in önünü açmaya, Samsun'un sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
Canik Belediyesi yeni Meclisi, seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç Başkanlığında toplanan ilk meclis toplantısında yeni meclis üyeleri tanışırken, toplantıda Başkan Vekillikleri, Katip Üyeler, Encümen Üyeleri ve komisyonlar belirlendi. Canik'te 2013 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Genç, bütün ilçelere örnek teşkil eden ve Samsun'a katma değer katan Canik'in önünü açmaya ve bu şehrin sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

2013'TE ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Toplantıda 2013 Yılı Faaliyet Raporu'nu Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Osman Genç, "Faaliyet Raporumuz halkımızın onayından geçmiştir. 2013 yılı en hızlı yatırımların gerçekleştiği yıllardan biridir. Kuzey Yıldızı, yeni hizmet binamız, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, kapalı otopark, Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi, anaokulu, konferans salonu gibi eğitim yatırımları ile hiç bir belediyenin başaramadığı projeleri hayata geçirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. 15 ay sonra inşallah cezaevi de Canik'te tarih oluyor" dedi.

'DOĞRULAR HER ZAMAN KAZANIR'

Şehirlerin planlandığı takdirde değer kazandığına işaret eden Genç, "Şehirler insanın karakterini şekillendirir. Bizim de amacımız insanlarımıza estetik bir şehir sunmaktır. Yaptığımız bu çalışmalar Başbakanımız tarafından ödüllendirildi. Çocuklarımızın daha sağlıklı gelişimi için halı sahalar, mini spor salonları, Güzel Evim Mutlu Geleceğim gibi projeler gerçekleştirdik ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz şehrimiz için doğru bildiğimiz yoldan asla ödün vermiyoruz. Biliyoruz ki doğrular her zaman kazanır. İşte bu nedenle başarılıyız" diye konuştu.

'KONUŞUNCA DEĞİL, ÇALIŞINCA OLUYOR'

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu ifade eden Genç, "21. yüzyılı doğru algılamak lazım. Şehri yönetenler bilgiyi, finansı, insanı ve bilişimi iyi yönetmelidir. Bunların doğru yöneltildiği şehirler kazanmıştır. 70 yılda 7 okulun bulunduğu Canik'e 10 yılda 14 yeni eğitim yuvası kazandırdık. Canik'te tek bir salon yokken bugün her okulumuza konferans salonları yaptık, anaokulları yaptık. Konuşunca değil, çalışınca oluyor. 2013 Canik'te dolu dolu geçti. İnşallah önümüzdeki 5 yıl daha da iyi geçecek" şeklinde konuştu.

'YİNE SAMSUN'UN SESİ OLACAĞIZ'

Şehrin ufkunu dünya ufkuyla biraraya getirme hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Genç, şunları söyledi: "Canik'teki yatırımları çıkardığımızda Samsun'da bir şey göremezsiniz. Samsun'a katma değer katan bir ilçeyiz. Biz bu şehrin lokomotifiyiz. Büyük düşünmek zorundayız. Bütün ilçelere örnek teşkil eden bu ilçenin önünü açmaya devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sadece Canik'in değil, Samsun'un sesi olmayı sürdüreceğiz. Bu şehrin insanının nerede bir yerde sıkıntısı varsa biz şehrin sesi olacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.