Çakallık İlkokulu ve Ortaokulu tabelası görenleri şaşkına çeviriyor

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2015 21:26
Çakallık İlkokulu ve Ortaokulu tabelası görenleri şaşkına çeviriyor
Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Çakallık Mahallesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Çakallık İlkokulu ve Çakallık Ortaokulu görenleri şaşkına çeviriyor.
SAMSUN BÜLTEN ÖZEL HABER
Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Çakallık Mahallesinde bulunan  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Çakallık İlkokulu ve Çakallık Ortaokulu görenleri şaşkına çeviriyor.

Çoğu zaman esprilere konu olan bu isim bir türlü değiştirilmemiş. İlçe sakinleri biz bu isimlere alışkınız. Garibimize gitmiyor. Çocuklarımızda alışmış. Ancak yabancıların çok dikkatini çekiyor. Esprilere konu oluyor. Çocuklarımıza hangi okulda okuyorsun diye soruyorlar onlar da Çakallık İlkokulunda okuyoruz diye cevap verince ister istemez gülüyorlar.

Okul ismi skeçlere de konu oluyor. Bu isimden rahatsız olmamıza rağmen bugüne kadar değiştirilmedi.  

Bu sorun bizim olduğu kadar bakanlığımızın da sorunudur. Biz sadece gündeme geliyoruz.  diyerek konuşuyorlar.

Öğretmenlerimiz de bu durumdan şikayetçi. Hangi okulda görev yapıyorsun diye sorulunca Çakallık İlkokulunda diyorlar. Bilmeyenler sen bizimle dalga mı geçiyorsun diyerek yüzüne bakıyorlar. Çoğu zaman bu durumun tartışmalara da sebep olduğu görülüyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.