Bursa Yaşar Doğu Derneği'nden Muhteşem Tirit Gecesi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 21 Şubat 2016 22:59
Bursa Yaşar Doğu Derneği'nden Muhteşem Tirit Gecesi
Bursa Yaşar Doğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Geleneksel 4. Tirit Gecesi yoğun katılıma sahne oldu.

Bursa Yaşar Doğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Geleneksel 4. Tirit Gecesi yoğun katılıma sahne oldu. 


Osmangazi Belediyesi  Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezinde düzenlenen gecede sanatçı Samsunlu Fehmi kendi bestesi olan Samsun Türkülerini seslendirme programı Ankara'da yaşanan menfur terör saldırısı nedeniyle  iptal edilerek yerine Kur'an-ı Kerim ve Mevlit okutuldu. Ayrıca  Semazen ekibi de sema gösterisinde bulundu.

Davetlilerin ilgi ile takip edip dinledikleri programda İMZA & MANCHESTER dil okulları'da çekilen kura sonucu kazanan davetlileri okullarında çeşitli alanlarda ücretsiz kurs vereceğini bildirdi.

Yaşar Doğu Dernek Başkanı Dursun Koç gösterdiği jestten dolayı Genel Müdürü Muhammed Emin Akgül'e teşekkür etti.


Geceye Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'da katıldı.

 

Davetlilerin Gazanfer Doğu'ya yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. 

Gazanfer Doğu babamın adını taşıyan derneği tirit adı altında birlik ve beraberlik gecesine katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. 


Dursun Koç: Biz sizinle varız 

Gecenin ilk konuşmasını yapan Bursa Yaşar Doğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Koç Bursa'da memleket havası yaşattıklarını bugüne kadar önemli başarılara imza attıklarını söyleyerek bu çalışmalara birlikte gerçekleştirdikleri yönetim kuruluna ve dernek üyelerine teşekkür etti. Koç konuşmasını bu yıl 4. sünü düzenledikleri tirit gecesine kilometrelerce uzaklardan gelip katılarak bizleri onurlandıran değerli davetlilerimize çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz Birlik ve Beraberliğimizin teminatıdır. Sizler bugüne kadar bizim yanımızda oldunuz bundan böylede yanımızda olmanızı istiyoruz. Derneğimizi Bursa'daki eviniz bilin. Davetimize katılan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'e ve bilhassa onur konuğumuz olan Yaşar Doğu'muzun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'yu huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi. Koç Ankara'da ve güneydoğu'da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere de rahmet ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyerek konuştu.


Yaşar Doğu bizim olmazsa olmazımızdır

Koç konuşmasının devamında derneğin ismini taşımakla büyük onur duyduğu Türk Güreşinin efsane ismi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'ya layık olabilmek için büyük çaba sarfettiklerini Yaşar Doğu' adını yaşatmanın kendileri için büyük gurur olduğunu da ifade ederek Yaşar Doğu'yu rahmet ve minnetle anıyorum dedi. 

Gecede ayrıca davetli olarak katılan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz birer konuşma yaptılar.


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu; Hemşehrilerimle gurur duyuyorum


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada Bursa'da faaliyet gösteren Yaşar Doğu Derneğinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek hemşehrilerimizle olan birliğimizi beraberliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Bu tablo karşısında heyacanlanıp duygulanmamak elde değil diyerek konuştu.


Yılmaz Karagöz: Gücümüzün farkında olalım. Sivil toplum anlayışımızla Türkiye'ye örnek olalım


Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'de yaptığı konuşmada Bursa Yaşar Doğu Derneğimizi de Federasyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Kısa sürede çığ gibi büyüyerek çoğalan derneklerimizle gurur duyuyoruz. Tirit yemekleri bahanedir. Önemli olan bu yemeklerde Kavaklı hemşehrilerimizin bir araya gelip birbirlerini tanıması gücünün farkında olması ve bunu vatan millet ve memleket için kullanmasıdır diyerek konuştu.

Tirit yemeğine önemli isimlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri de katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.