BURSA ÇALLI GÜREŞLERİNDE YAŞAR DOĞU RÜZGARI

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 03 Temmuz 2018 00:55
BURSA ÇALLI GÜREŞLERİNDE YAŞAR DOĞU RÜZGARI
Bursa Samsun Yaşar Doğu Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dursun Koç güreşlere katılan başpehlivan, cazgır, güreş komitesi ve hakemlerine Türk Güreşinin sembol ismi efsane Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitabı hediye etti.

BURSA ÇALLI GÜREŞLERİNDE YAŞAR DOĞU RÜZGARI


Bursa Nilüfer Belediyesinin düzenlediği Çallı Güreşleri bu yılda kıran kırana geçti. Bursa Samsun Yaşar Doğu Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dursun Koç güreşlere katılan başpehlivan, cazgır, güreş komitesi ve hakemlerine Türk Güreşinin sembol ismi efsane Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitabı hediye etti.


Çallı güreşlerine onur konuğu olarak davet edilen Dursun Koç günün anısına Kırkpınar Bapehlivanı Şaban Yılmaz, Baş cazgır Pele Mehmet, Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Mehmet Yılmaz ve  yağlı güreş genel koordinatörü Orhan Yavaş'a Türk Güreşinin sembol ismi efsane Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitabı hediye etti. 


Dursun Koç hediye takdiminde ; "Güreşçilerimiz yiğidin harman olduğu Anadolumuzda çayırlarda Türk Gibi Kuvvetli sözünü günümüzde de yaşatmaktadırlar. Bu anlamda tüm dünyaya bu sözü duyuran Güreşçilerimiz piri ve öncüsü Yaşar Doğumuzun hayatını anlatan kitabını hediye ederek güreşçilerimize ve güreş camiamıza hediye etmekten onur duydum. Er meydanlarında Yaşar Doğu'nun ismini duyurmak bizi hem duygulandırıyor hem de heyecan veriyor. Hediye takdiminde bunu hep birlikte yaşadık. Yaşar Doğu'yu anmak ve onu hatırlamak Türk Güreşinin yeniden şahlanışı demektir. Onun mücadelesi ve hayatı yaşayan pehlivanlarımıza ciddi bir ruh aşılayacak onları motive edecektir. Keşke bu kitabı tüm güreşçilerimize ulaştırabilsek. Yaşar Doğu felsefesini herkese kazandırabilsek. Bugün burada er meydanında bu efsane güreşçimizi bir kere daha hatırlatmanın mutluluğu içerisindeyim" dedi.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.