Bu ülkede bebeklere en çok Muhhammed ismi konuluyor

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2014 17:18
Bu ülkede bebeklere  en çok Muhhammed ismi konuluyor
Bebek ve çocuk gelişimi ile ilgili bilgi sağlayan internet sitesi "BabyCentre" tarafından yapılan araştırmaya göre, Muhammed gibi Arapça isimler son dönemde popülerlik kazanmaya başlarken, tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizilerdeki karakterlerin isim

TÜRKİYE'DE UNUTULSA SAHİP ÇIKILMASA DA
BU İSME SAHİP ÇIKANLAR VAR
Bebek ve çocuk gelişimi ile ilgili bilgi sağlayan internet sitesi "BabyCentre" tarafından yapılan araştırmaya göre, Muhammed gibi Arapça isimler son dönemde popülerlik kazanmaya başlarken, tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizilerdeki karakterlerin isimleri de yeni nesil için bir o kadar revaçta.

BabyCentre, 2014 yılında Muhammed isminin, bir önceki yıla göre İngiltere'de erkek çocuklarına konan en popüler 100 isim listesinde 27 basamak yükselerek ilk sıraya yerleştiğini bildirdi. Sitenin verilerine göre, listeye ilk defa giren isimler arasında Ömer, Ali ve İbrahim de bulunuyor.

Kız bebekler için Sophia, en popüler isim olurken, listeye ilk defa giren ve 29'uncu sıraya yerleşen Nur ile geçen yıldan bu yana 59'dan 35'inci sıraya yükselen Meryem bulunuyor.

Listede, "Game of the Thrones" ve "Orange Is The New Black" dizilerindeki karakterlerin isimleri Emilia, Daenerys, Tyrion ve Piper da bulunuyor.

BabyCentre'ın Direktörü Sarah Redshaw, yaptığı açıklamada, Arap ve Hindu kökenli isimlerin ilk 100 popüler isim listesinde yer almasının, İngiltere'nin günümüzde ne kadar çeşitliliği bir arada barındırdığını gösterdiğini belirterek, ebeveynlerin bebeklerine isim seçerken, ünlülerin ve kulağa farklı gelen isimlerinden çok etkilendiğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.