• İHSANBAŞKAN

BİR ZAMANLAR DOKTOR ÖZEL MUAYENEHANE TABELALARI

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2021 21:11
BİR ZAMANLAR DOKTOR ÖZEL MUAYENEHANE TABELALARI
Resimde görülen tabelalar şehrin en işlek köşelerinde doktorların özel muayenehanelerine ait tabelalardır.
Resimde görülen tabelalar şehrin en işlek köşelerinde doktorların özel muayenehanelerine ait tabelalardır.

Burada özel muayenehanesi bulunan doktorlar aynı zamanda Devlet Hastanelerinde memur olarak görev yaparlar milletin vergileriyle toplanan paralardan maaş alırlardı.

Mesaileri akşam 17.00 de bitmesine rağmen özellikle saat 15.00 'te özel muayenehanelerine gelirler sırada bekleyen onlarca hastayı burada belirledikleri fiyatlar karşılığında muayene ederlerdi.

Özel muayene ettikleri hastalarını Devlet Hastanelerinin imkanlarından faydalandırırlar, özel muayenehanelerine gelmeyen doğrudan devlet hastanelerine gelerek muayene olanları bu imkandan yararlandırmazlardı. Kısaca haksız yoldan gelir elde ederlerdi.

Açıkça muayenehaneme gel orada muayene edeyim diyecek kadar ileri gitmişlerdi. 

Doktor kartvizitleri elden ele gezer havada uçuşurdu. 

Herkesin cüzdanını içerisinde bir kaç tane doktor kartviziti bulunurdu. 

Adeta doktor reklamları yapılırdı.

Doktorlardan birkaçı bir araya gelerek röntgen cihazı alırlar, hastanedeki  cihazlara gelince sürekli bozuk denilirdi. Her ne hikmetse hastane cihazları hep bozuk olurdu. 

Bunların içerisinde  daha kötüsü de vardı: Bıçak parası. Bıçak parası adı altında ameliyat olacak hastalardan para alınmasıydı.

İnsan sağlığı para karşılığında ölçülüyordu.

Operatörler bıçak parası almadan hastayı hastaneye yatış vermezler ve ameliyata almazlardı. Buralardan fahiş para toplamışlardı. Doktor olup ta zengin olmayan yok denilecek kadar azdı. Onlara da saf gözüyle bakarlardı.

Bu tabelaların yaygın olduğu dönemlerde hastanelere düşenler servet derecesinde para harcamak zorundaydılar. 

Hatta hastanelerde fatura imzalayıp ödeyemedikleri için rehin kalan hastalar vardı.

Bir de fazla ilaç yazma furyası çıkmıştı.

İlaç firmaları doktorların peşinde gezer kendi pazarladıkları ilaçları hastalarına  bol bol yazmaları karşılığında lüks tatiller teklif ederlerdi.

O zaman çoğu doktor ilaç firmalarının hediyesi olarak tatile gider, hediyelere boğulurdu. Bunların içerisinde ailece yurtdışı tatiller bile vardı.

Bu gibi haksız kazanç elde edenler elbette o günlerin özlemini çekerler. 

Çekerler de...

Bir türlü vicdan azabı çekmezler. 

.................................................

Eksik kalanı siz tamamlayın....

Özel not: Bu işleri haksız kazanç olarak değerlendirip itiraz eden şahsiyetlerini bozmayan görevlerinin hakkını yerine getiren hak ve hukuka dikkat eden doktor ve hekimlerimize şükranla...



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.