Bir özür borcun var başkan

SAMSUN HABER Haber Girişi : 19 Temmuz 2023 09:50
Bir özür borcun var başkan

Eğitimci Yazar Ahmet Sezgin Terme'de yapılan 15 Temmuz 2023 Birlik Gecesinde şahsına karşı yapılan ağır davranışları kaleme aldığı uzun bir yazıyla sosyal medyadaki sayfasında paylaştı.

 

Kendisinin daha önce aranıp gecede Üstadın 'Sakarya Türküsü' şiirini okumasını istediklerini ancak şiir okuma saatinin geldiği halde programdan çıkartılarak okutulmadığını bu esnada çayelinden öteye gidelum yali yali türküsünün seslendirildiğini ifade etti. 

 

Bu durum karşısında neden böyle sorusunu sorması üzerine Terme Belediye Başkanı Ali Kılıçın protokolden kalkıp gelerek  'O şiiri ben programdan çıkardım..." diyerek başlayan ve daha sonra ağırlaşan cümleler kurduğunu yazdı.

 

İsterseniz o bölümü Öğretmen Yazar  Ahmet Sezginin kaleminden aktaralım:

....."Tam bu sırada protokol yerinden kalkıp yanımıza gelen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç Bey, çok sert bir şekilde "Ne oluyor, ne bağırıyorsun Ahmet Hoca?" diye çıkıştı. Ali Başkan, Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsü şiiri, Çayeli'nden Öteye türküsünden daha mı kıymetsiz ve bu geceye aykırı da mı bu şiiri okumaya vakit yok deniliyor, dedim. Başkan Ali Kılıç bana doğru bağırarak "Bu şiiri ben çıkardım programdan, ne var?" deyince şok oldum. Meseleyi usulet ve suhuletle halledip tatlıya bağlaması, en azından özür ve mazeret beyan ederek gönül alma sorumluluğu olan, programın ev sahibi Belediye Başkanının bu adaba aykırı, sorumsuz ve kibirli tavrı bende büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu. Ben de yüksek sesle "Siz kimsiniz de bu şiiri ne hakla çıkarıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdim. Başkan Ali Kılıç, öfkeyle polislere hitaben "Çıkarın lan, bunu bu meydandan!" deyince halkın içinde hayatımın en büyük şokunu ve utancını yaşadım. Kulaklarıma inanmak istemedim bir an. Başkan Ali Kılıç, görevli polislere makamından aldığı güç ve kibirle eski bir avukat olmasına rağmen halkın ve kanunların kendisine verdiği yetkiyi aşarak edep, hakkaniyet ve dirayetten yoksun talimatıyla protokole doğru giderken ben de bir iki adım atarak "Terbiyesizlik ve saygısızlık yapmayın!" diye yüksek sesle tepkimi gösterdim. Tam o sırada meydandaki bütün polisler, koşarak yanıma üşüştüler. Kollarımdan ve yakamdan sert bir şekilde tutup çekiştirerek beni halkın içinden alıp meydanın dışına çıkarmak istediler".....

 

Olayın bir gönül alma ile sona ermesi gerekirken kıvılcım yakarak yangına çevirildiği gün gibi ortada.

 

Ali Kılıç İmam Hatip mezunu. Aynı zamanda Avukat.

 

En önemlisi Terme Belediye Başkanı.

 

Yani oranın şehrülemini...

 

Olayı yatıştırması gereken konumda bir insan.

 

Fakat bütün bunların dışında hareket ettiği görülüyor.

 

Bu büyük üzüntü verici bir durum. 

 

Gelelim konuya bakış açımıza: 

 

Önce Samsun Yazarlar Derneği Başkanı olarak değerlendireyim isterseniz. 

 

Eğer bu iddialar doğruysa ....ki doğru olduğunda pek kuşkumuz yoktur.

 

Bu sözleri söylemenin yanısıra kaba bir davranış gösteren Terme Belediye Başkanı 'Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya Türküsü' isimli şiirini hafie almıştır.

 

Sn. Cumhurbaşkanımızın bizzat direktifleriyle her yıl Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri verilmektedir. Ali Kılıç Sakarya Türküsü Şiirini hafife almanın nerelere uzanacağını iyi bilenlerden birisidir. 

 

Termenin adını geniş kitlelere duyuran bu işin çilesini çekmiş bir Öğretmen Yazar arkadaşımız Ahmet Sezgin'e karşı söylediği hakaret içeren sözleri pas geçmek mümkün değildir.

 

Bu satırları yazarken her ne kadar elimi frenden çekmemeye çalışsam da kelimeleri tutmak mümkün değil.

 

O yazıyı siz de okudunuz işte. Tamamını okumak isterseniz bulup okuyabilrsiniz.

 

Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın hiçbir mazeret beyan etmeksizin derhal özür dilemesi gerekir.

 

Nezaket bunu gerektirir. Üstelik AK Partili bir Belediye Başkanı olmanın getirdiği çok daha fazla sorumlulukları vardır. 

 

Ali Kılıçın görev alanı ve yetkisini aşıp  polislere Ahmet Sezgin'i işaret ederek "Alın bunu buradan" diyerek efelenmesi ise ayrı bir konudur.

 

Ben olaya kendi alanımdan bakıyorum.

 

Ve...konuyu daha fazla uzatmadan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'a; Derhal özür dile Başkan. Bir özür borcun var. Hem yazar Ahmet Sezgin'den...Hem de Yazarlardan özür dile. Necip Fazıl'a karşı Sakarya Türküsü Şiirine karşı... Evet bir özür borcun var. 

 

Muhtemelen sende aynı kanaattesin.

 

Öylese...

 

Özür dile.

 

 

https://www.samsunbulten.com/termeli-yazar-ahmet-sezgin-e-yapilanlara-tepki-suruyor_12065.html

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bekir Ören 19 Temmuz 2023 11:58

    Ahmet Sezgin hocamıza haksiız ve gereksiz yapılan fiili saldırıyı, ele alış ve tüm okurlarınıza duyuru niteliği taşıyan bu yazınız için teşekkür ediyorum. Başkanın o mecliste, kolluk kuvvetlerine Ahmet Hocamız adına, emir kipi ile hitap etmesi şaşkınlik verici... Olayın bu şekilde vukuu bulmuş olması şahsen her ikisi de imam hatipli olması nedeni ile daha da vahim hal almistir. Üzgünüm.. Ahmet Sezgin üstad ile ögrenciligimiz aynı sınıfta geçti. Kendisi çok kadir şinas, vefalı, edepli, ahlaklı, kendinden emin, dost canlısı ve dini bütün mümin ve muvahhit bir insandır. Asla haksızlıklara karşı da susmaz! Kimseye art niyet beslemez, kimseye de bilgi ve donanımından dolayı kibirlenmez... Ben olayı görmeden, onun yazilari ile doğruluğu konusunda şüphe duymayanlardanım... Başkan Sn. Ali Kıliç, bu meyanda o gecenin muhasebesini yaparak, Kardeşinden özür dilemesi erdemli olduğunu göstermelidir. Belki anlık bir stres bu konuyu bu hale getirmistir diye düşünülmeli. Tarafların birbirlerine hüsnüniyet göstererek, el sıkıstıkları duyumunu almak bizleri mutlu edecektir. Güzel ilcemizin insanlarına Sağlık ve huzurlar diliyorum..