BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDEN ÖRNEK PROJE

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2014 23:26
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİNDEN ÖRNEK PROJE
Beşiktaş Belediyesi Sokak hayvanları için çok anlamlı bir projeye imza attı. Hayvan dostu belediye ilçenin farklı noktalarına 'mama dönüşüm' makineleri koydu.
Beşiktaş Belediyesi Sokak hayvanları için çok anlamlı bir projeye imza attı. Hayvan dostu belediye ilçenin farklı noktalarına 'mama dönüşüm' makineleri koydu. Böylelikle artık sokak hayvanları aç ve susuz kalmayacak.

Artık aç, susuz sokak hayvanı kalmayacak. Çünkü Beşiktaş Belediyesi ortaya koyduğu proje ile yine farkındalık yarattı. Sokak hayvanları için Beşiktaş'ta hayvanların yoğun olduğu bölgelere 'sokak hayvanlarını doyuran mama dönüşüm' makineleri konuldu.

Bu güzel sistemle Bir hazneye su dökülüp diğer yuvaya da pet şişe, cam şişe veya kola kutusu gibi geri dönüşebilir atıklar atılırsa, sokaklardaki 'can dostları' su ve mamaya kavuşacak. Bu sayede pet şişeler için de dönüşüm imkânı sağlanacak.

TEK TEK HİZMETE ALINACAK 

Sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçecek olan bu 'mama dönüşüm' makineleri Beşiktaş'ta 6 noktaya yerleştirildi. Bu yerlerden biri de Aykut Barka Parkı'na yerleştirilen makine, işte o makine şimdiden hizmete şimdiden açıldı. Diğerleri de en geç Cuma'ya da kadar hizmette olacak. O cihazlar ise Abbasağa Parkı, Dünya Barış Parkı, Sporcular Parkı, Sanatçılar Parkı ve Ortaköy Meydanı'na yerleştirildi.

Oluşturulan sisteme göre; elektrikle ile çalışan cihaza bir gözünden pet şişedeki suyu boşaltacak. Bu işlem sonrasında sokak hayvanları için hazırlanan su haznesine su dökülecek. Her boş pet şişenin, dönüşüm haznesine atılması ile birlikte de mama yuvasına 6 gram mama dökülecek. Sokak hayvanları bu sayede otomatik olarak hem su hem de mama imkânına kavuşacak. Aynı zamanda pet şişeler için geri dönüşüm elde edilecek. Sistemin denetimi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

AÇLIK ÇEKEN CAN DOSTUMUZ KALMAYACAK 

Hayvan dostu bir ilçede belediye başkanlığını yaptığını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Her zaman sokak hayvanlarını korumamamız ve sahip çıkmamız" gerekir diyen Başkan Hazinedar, "Bu proje ile birlikte açlık çeken bir can dostumuzun kalmayacak olması bizleri mutlu ediyor" dedi.

Hayvan severler de projeden çok mutlu olduklarını dile getiriyor.

Etiketler : HAYVANSEVERLER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.