Belediye Başkanlarının bu konudaki tavrı merak ediliyor?

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Mayıs 2017 21:56
Belediye Başkanlarının bu konudaki tavrı merak ediliyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Dil Kurultayı'nda çarpıcı açıklamalarda bulunmuş özellikle Türk diline yerleşen yabancı kelimelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Dil Kurultayı'nda çarpıcı açıklamalarda bulunmuş özellikle Türk diline yerleşen yabancı kelimelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada:

Kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle, biraz ağır olacak ama, Avrupa'da hayvanların yarıştırıldığı arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil...

BÜTÜN BU TABELALARI SÖKÜN

Ne güzel kıraathanemiz var, burada kitap oku, gazete oku, sohbetle beraber zenginleş. Bildiklerini karşıya sen ver, karşının bildiklerini de sen al. Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terketti. 'Clup' bu benim değil ki, bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın, en doğal hakkın. Neyi müsaade edersen onu asmak zorunda.." demişti.

Bu konuşmalara rağmen hala yabancı isimle açılan işyerlerinin açılışına katılan Belediye Başkanlarının tavrı şaşkınlıkla karşılandı.


BELEDİYE BAŞKANLARI YABANCI İSİMLİ TABELA TAŞIYAN İŞYERLENİN AÇILIŞINA KATILACAKLAR MI?


Türkçeyi sevenler ve korumaya çalışanlar yaptıkları açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kadar net ve açık konuşmasına rağmen Belediye Başkanları yabancı isimli tabela taşıyan işyelerinin açılışına katılacaklar mı? diye sordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.