BAYRAK İNDİRME OLAYINDA BİLMEDİKLERİMİZ Mİ VAR?

SİYASET Haber Girişi : 13 Haziran 2014 09:51
BAYRAK İNDİRME OLAYINDA BİLMEDİKLERİMİZ Mİ VAR?
Diyarbakır'da 2. Hava Taktik Komutanlığı kapısında direğe çıkarak Türk bayrağını indiren şahsın daha önce bu iş için eğitildiği ayrıca prova yaptırıldığı ortaya çıktı.
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylarda iki kişinin ölümünü protesto eden göstericiler arasındaki bir provokatörün 2. Hava Kuvvet Komutanlığı garnizon sahasında bayrak indirmesi olayıyla ilgili önemli ipuçları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre bayrak indirme olayı şöyle gelişti;

ASKERİ BİRLİĞE GİRİP PROVA YAPMIŞ

Diyarbakır'da iki kişinin hayatını kaybettiği gösterilerden sonra Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'ndaki cenaze törenine giderken, mezarlığa 300 metre mesafedeki 2. Hava Taktik Komutanlığı'nın nizamiyesi, cenazedeki büyük gruptan ayrılan 50-60 kişilik bir grup tarafından taşlanmaya başlandı. Sonra bir provokatör, üç metrelik tel örgüleri aşıp birliğe girdi ve bayrak direğine tırmanıp bayrağı indirdi. İstihbarat birimleri 35 derece sıcaklıkta eldiven takan provokatörün önceden bu iş için özel eğitim aldığını düşünüyor. Üç metrelik dikenli tel örgüyü rahatlıkla aştığı görülen kişinin önceden bayrak direğine tırmanma eğitimi aldığı ve askeri birliğe girip prova yaptığı değerlendiriliyor. Hava sıcak olmasına rağmen önceden eldiven giyen provokatörün bayrak direğine tırmanırken vurulma ihtimalini bile göze aldığı belirtiliyor. Emniyet, olay sonrası incelemede, direkte provokatörün doku örneklerine rastladı. Ankara'ya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderilen örnekler gözaltına alınan beş kişinin doku örnekleriyle karşılaştırılacak.

ÖNCE DIŞ BASINA SERVİS

Bu arada olay anının görüntüleri AFP'ye servis edildi, görüntüler Türk medyasından önce dünya medyasında yayınlandı. Olaydan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, üç emniyet yetkilisini görevden aldı. Olay sonrası İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 3 kişi görevinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da bayrağı gönderden indiren ve fırlatan şüpheli ile olaya karışan kişiler hakkında Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. ve 8. maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun 300/1 ve 314/2 maddesi uyarınca soruşturma başlatmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma 2014/17729 soruşturma numarası ile devam ediyor.

EMNİYET YARDIM ÖNERMİŞ

Bu arada emniyet kaynakları, askeri birliğe yardımcı olmadıklarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Polisi aradık ama polis bize yardım etmedi, zırhlı araç göndermedi" iddiasının doğru olmadığını kaydettiler. Kaynaklar, birliğe yardımcı olmak istediklerini, ancak bunun istenilmediğini söylediler.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

1. Nizamiyenin taşlanması sırasında kulübede neden görevli yoktu?

2. Kamera görüntülerinde bir zırhlı aracın nizamiyenin güvenliğini sağlaması gerekirken birlikten ansızın çıktığı, âdeta kaçtığı görülüyor. Bu araç neden kaçar gibi çıkıyor?

3. Birliğin hemen dışında 30 metre ileride TOMA ve Shortland araç var. Bu zırhlı araçlar beklediği halde polisten neden yardım istenmiyor?

4. İndirilen Türk bayrağı üç gün gecikmeli olarak polise teslim ediliyor. Keza kamera kayıtları da üç gün gecikmeli olarak polise veriliyor. Neden deliller gecikmeli verildi?

5. Birlik, "Havaya iki kere uyarı ateşi açıldı" diyor. Eğer öyleyse neden iki boş kovan savcılığa teslim edilmedi?

6. Bayrak indirme provokasyonu, çözüm sürecini destekleyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i zor durumda bırakmak için mi kurgulandı? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.