Baykal: Hakimiyetimizin sembolü ezandır!

SİYASET Haber Girişi : 15 Aralık 2012 22:43
Baykal: Hakimiyetimizin sembolü ezandır!
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta Güneydoğulu işadamları ve Kürt kökenli isimlerle İstanbul'da sürpriz bir buluşma gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ülke bütünlüğünü koruyan en önemli etkenlerden birisinin "Müslüman kimliği" olduğu

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta Güneydoğulu işadamları ve Kürt kökenli isimlerle İstanbul'da sürpriz bir buluşma gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ülke bütünlüğünü koruyan en önemli etkenlerden birisinin "Müslüman kimliği" olduğunu vurgulayan Baykal, "Ezan bu bölgedeki hakimiyetimizin simgesidir" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçen hafta İstanbul'da sürpriz bir 

toplantı yaptı. Baykal, farklı partilerden Güneydoğulu işadamları, İstanbul'da yaşayan Kürt kökenli isimler, akademisyenler, Kürt sorunu uzmanları, Güneydoğu'da etkin vakıf, dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Baykal'ın genel başkanlığı döneminde parti yönetiminde görev alan Onur Öymen, Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş ve Mesut Değer gibi isimler de toplantıda yer aldı.

Bugün Gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya'nın haberi ile medyaya yansıyan buluşmada Baykal'ın, Türkiye'nin bütünlüğünü koruyan en önemli etkenlerden birisinin 'Müslüman kimliği' olduğunu söyleyerek dine düşman siyaset güdülmemesini istediği kaydedildi.

Alınan bilgiye göre Baykal, Kürt sorunu ve Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"ORTAK DEĞERİMİZ MÜSLÜMANLIKTIR. EZAN BÖLGEDEKİ HAKİMİYETİMİZİN SEMBOLÜ"

Baykal, Kürt sorunu "gerekçe gösterilerek", içte ve dışta farklı cephelerin Türkiye'nin birlik bütünlüğünü parçalamaya çalıştığına dikkat çekerken, ülke bütünlüğünü koruyan en önemli etkenlerden birisinin "Müslüman kimliği" olduğunu vurguladı.

Baykal, "Türkiye'de her şeye rağmen birlik ve bütünlüğün sağlanmasında; ortak değerimiz olan Müslüman olmamızın büyük etkisi bulunmaktadır" dedi. Baykal, Türkiye'nin Ortadoğu, Kafkas ve Balkanlar'daki güçlü konumuna işaret ederken "Ezan bu bölgedeki hakimiyetimizin simgesidir" ifadesini kullandı.

Kaynak: BUGÜN GAZETESİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.