Başkan Yılmaz'dan ilçe belediye başkanlarına uyarı !

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Mart 2016 22:12
Başkan Yılmaz'dan ilçe belediye başkanlarına uyarı !
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, faizlerin yükseldiğini ve çok zorda kalmadıkça banka kredileri kullanmamaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, faizlerin yükseldiğini ve çok zorda kalmadıkça banka kredileri kullanmamaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı mart ayı 6. Birleşiminin 1. Oturumunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşma yapan Başkan Yılmaz, dün akşam Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya tepki göstererek, terörü kınadı. Başkan Yılmaz, "Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 37 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Akşam evde annesini babasını bekleyen çocuklar, terörde katledilmiş oldukları haberini alıyorlar. Günahsız bir şekilde durakta beklerken veya şehir içindeki otobüse binmiş evine gitmeye çalışan insanımızı katleden bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum ve lanetliyorum. Allah belalarını versin diyorum. Türkiye'yi Arap baharı denen yaklaşık 5 yıldır Tunus'da başlayan onu takip eden Kuzey Afrika ülkelerinde Libya'da, Mısır'da, Suriye'de sonra Irak'ta Ortadoğu'da başlamış olan ve Ortadoğu'ya yeni bir düzen getirmeye dönük olan bir uluslararası komplonun Türkiye'yi de bu komplonun bir parçası haline dönük girişim olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'yi de bu Ortadoğu'ya yeni şekil vermeye yönelik olan bu komplo teorisinin içerisine sokmaya çalışanlara Rabbim inşallah fırsat vermeyecek diye düşünüyorum. Şehirlerde toplu halk katliamlarına kalkıştılar. Halkı galeyana getirebilmek, travma oluşturabilmek için. Dertleri Türk milletinin yapı taşı olan birliğini ve beraberliğini yerinden sökebilmek ama Rabbim onlara hiç bir zaman fırsat vermeyecek. Yüreğimden gelen sesle meclis üyelerimizin huzurunda o katilleri ve arkasındakileri lanetliyorum. Terörden zarar görmüş masum vatandaşlarımıza sabır versin. 'Biz Ankara'da bu saldırıyı yapabiliyoruz. Türkiye'nin her yerinde de yapabiliriz' gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz seçilmiş yerel yöneticilere büyük görev düşüyor. Bu tür tezgahlara ve komplolara halkımızın itibar etmemesi için her platformda sağduyu çağrısını yenilemeliyiz. Devletimizin ve milletimizin duruşu ile huzurumuzu bozmaya çalışanlar helak olacaklar" dedi.

HARCAMA UYARISI

24 aydır köylerimize ve ilçelerimize hizmet etme yarışı içinde koşturuyoruz. Köylerimizde ve ilçelerimizde yürüttüğümüz hizmetleri aynı tempo ile devam ettireceğiz. Zaman zaman kaynak sıkıntısı nedeniyle işlerimizi yavaşlıyor. Bu sene geçtiğimiz seneye oranla belki hacim itibariyle az iş hedefleyebiliriz. Çünkü dikkatli gitmemiz lazım. Hükümetimizin de uyguladığı ekonomi politikalarında hükümetimiz de sıkı para politikaları uyguluyor. Enflasyonun tahrik edici içinde bulunduğumuz bu sürecin güvenlik güçlerimizin harcamalarına ve ülkemizi bölmeye çalışan kötü niyetlilere karşı verilen mücadelede ülke ekonomisinin üzerine yansıttığı boyutu da düşünerek daha dikkatli harcama yapmalıyız" diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: "FAİZLER YÜKSELDİ. ZORDA KALMADIKÇA KREDİ KULLANMAYALIM"

Faizlerin yükseldiğini ve çok zorda kalmadıkça banka kredileri kullanmamaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, "İller Bankası'nın şartları biraz daha uyumlu. Özellikle ilçe belediye başkanlarıma buradan sesleniyorum. Bu süreci biraz daha dikkatli yönetmemiz gerekiyor. Köylerimizde bir dahaki sene bozulacağını düşündüğümüz işlere para harcamamaya çalışıyoruz. İlçelerimizi sürekli geziyoruz. 2015 yılı içerisinde sadece yama malzemesi dediğimiz sathi kaplamaların tamiratı ile ilgili işe biz 20 milyon TL para harcamışız. 20 milyon TL yama yaptığımız yerleri tek tek envanterini çıkartsak ve buraları dron kamera ile yukarıdan çeksek ve sizin önünüze koysak yüzde 90'ı şuan yok. Yaptığımız yama tamiratların yüzde 90'ı şuanda yerinde yok. Çünkü yama bizim gibi rutubetli bir şehirde tutmuyor. Yamaya inanılmaz derecede masraf yapmanın gereği olmadığını arkadaşlarıma talimat verdim. Köylerimizde kasabalaşmış köy yapma işine devam edelim diyorum. Bu köylerimize çok büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

HEDEF 2019

2019 yılına Samsun'u her şeyi ile hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Hedeflerimiz hep 2019. 2019 Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş 100. Yıldönümünün Samsun'a özgü bir versiyonudur. 2023 yılının Samsun versiyonudur. Yani biz kurtuluş mücadelesini 1919 yılında Samsun'da başlattıysak, 100. Yıl diye kendimize 2019 yılını koymalıyız. Önümüzdeki 3 sene içerisinde sosyalizasyon hedeflerini bir modern Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir şehrin ihtiyaç duyduğu donanımları önümüzdeki 3 senenin içerisinde bitirmek gibi bir hedefimiz var. Yol altyapısı, köylerin içme suyu sosyalizasyonu, kentte olması gereken turizm, kültür, sanat gibi altyapı ihtiyaçlarını özellikle spor altyapı ihtiyaçlarının hepsini planladık. Tesadüfi bir şeyler çizerek hesaplar ortaya koymadık. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a 2017 yılındaki olimpiyat gerekçesiyle sportif altyapımızı bitirmemizi söyledim. Sağlık altyapımız zaten Türkiye ortalamasının çok üzerinde, eğitim altyapımız Türkiye ortalamasının üzerinde, ulaşım altyapımız da hemen hemen kentsel ölçekteki altyapımız Türkiye ortalamasının çok üzerinde. O zaman biz spor altyapımızın eksikliklerini, köylerimizdeki özellikle içme suyu meselesini tarih olma durumuna getirirsek, bu 2019 yılında Samsun'a yakışan bir resim olur diye düşünüyorum"

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından komisyondan geçen gündem maddeleri tek tek okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.