Başkan Yılmaz Samsunluları Olimpiyata Davet Etti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Temmuz 2017 11:45
Başkan Yılmaz Samsunluları Olimpiyata Davet Etti
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; 'Olimpiyat, Avrupa'nın Kötü Propagandasını Yıkmak İçin Fırsattır' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; "Olimpiyat, Avrupa'nın Kötü Propagandasını Yıkmak İçin Fırsattır" dedi.


15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Avrupa ülkelerinde Türkiye'ye yönelik sergilenen bilinçli ve taraflı kötü propagandanın yıkılması adına olimpiyatın önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İşitme Engelliler Olimpiyatı'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuk olduğu Radyo programında herkesi Türkiye ve Samsun için önemli bir spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatı'na davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gelecek yabancı sporcu, teknik heyet ve gazetecilerin en iyi şekilde ağırlanmasının Türkiye'nin imajı için büyük önem taşıdığını kaydetti. 12 günlük organizasyon sürecinde Samsun halkının davranış biçimini evlerine gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışan ev halkına benzeten Başkan Yılmaz, hemşerilerinin yabancı konuklarına aynı misafirperverliği göstereceğine inandığını söyledi.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatı için 3 yıldır hazırlık yaptıklarına değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Dış İşleri Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok emeği var. Uzun süren bir diplomatik mücadele verip olimpiyatı Samsun'a aldırdılar. Kısa sürede tüm tesisleri bitirdiler. Biz de karayolları gibi diğer kurumları da işin içine katarak yolları genişletip trafik sorununu çözdük. Havaalanı ile şehir arasında hemzemin kavşak kalmadı. Yollar olabildiğince kaliteli hale geldi. 500 milyon civarında yatırım yapıldı. Sadece stadyuma 140 milyon TL para harcandı. Samsun şantiyeye döndü. Sadece merkezde değil, ilçelerde de yatırımlar yapıldı. Bunlar kolay değil. Bu tesislerin alt yapılarını, yollarını, çimlendirilmesini, peyzajlarını da biz üstlendik. Metruk binaları yıktık. Samsunluların evi şehrimizi olabildiğinde güzelleştirmeye çalıştık." diye konuştu.

FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Samsun'un sınıfta kalmaması için vatandaşlardan çevre temizliği, kötü görüntüye neden olan çamaşırların ana yollara bakan cephelere asılmaması ve tutum davranışlar konusunda hassasiyet beklediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Sokakta sigara içmek, tükürmek, izmariti sokağa atmak gibi davranışlar, dünyada gelişmiş ülkelerde yok. Her şeyimizle biz ev sahibi nezaketiyle davranırsak harika olacaktır. Bilindiği üzere Avrupa ülkeleri, ülkemiz aleyhine olumsuz propaganda yapıyor. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını toplumlara empoze etmeye çalışıyorlar. Biz olumsuz propagandalara layık bir toplum değiliz. Ülkemiz aleyhine yapılan olumsuz propagandalara en güzel cevabı vermek için olimpiyat bir fırsattır. Kötü kanaatleri kırmakla ilgili bir çaba içinde olmamız lazım. Samsunlular olarak elimizden geleni yapmamız, bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım."  değerlendirmesinde bulundu.

ESNAFA ÇAĞRI

Esnaflara da çağrıda bulunan Başkan Yılmaz, "Esnafımız, gelecek sporcu ve heyetlere bir tanıdığının referansı ile gelen müşteriye davrandığı gibi davranırsa sorun kalmaz. Fırsatçılık yapmamalıyız. Kandırıp pahalıya ürün satmamalıyız. Kandırılmış duygusu insanı incitir. Şehrimiz için kötü intiba olur. 'Alıyorsanız alın' deyip başımızdan atmayalım. Misafire saygılı bir ritimle davranalım. 'Bizi bilen biliyor' mantığını bir kenara bırakıp şehrimizin ve ülkemizin imajı ve intibası için çaba harcamalıyız. Bu fırsatı iyi değerlendirelim." açıklamasını yaptı.

HALKIMIZI MÜSABAKALARA BEKLİYORUZ

Samsunluları 97 ülkeden 5 bin yabancı sporcunun yarışacağı olimpiyat müsabakalarını izlemeye davet eden Başkan Yılmaz, "18 Temmuz günü akşam 18.00'de açılış seremonisi olacak. Halkımızı davet ediyoruz. Bir şehirde olimpiyata gösterilmiş olan en yüksek katılım ve görsellik olacak. Misafirlerimizi ve katılımcıları akşam trenlerimizde ücretsiz taşıyacağız. 17.00-19.00 arası ücretsiz olacak. Çevre illerden günü birlik insanlar gelecek. Müsabakalar bir daha belki fırsat olamayacak düzeyde canlı izlenecek. Okçuluk, atıcılıkla ilgili Dünya'da meraklı insanlar var. Ev sahibi olarak yapmamız gerekeni yapalım, içtenlik ve duyarlılık içinde olalım. Her türlü etkinliğin yapılacağı ilçelerdeki müsabakalara katılalım. Etkinliğe katkı verelim. Halkımızın yoğun katılımı görsellik, güzellik katacaktır. Tribünleri doldurmalı, katkı vermeliyiz. Hemşerilerimizin ilgisine ihtiyacımız var. " ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.