BAŞBAKAN DEV TESİSİN ADINI DEĞİŞTİRDİ

SİYASET Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 18:31
BAŞBAKAN DEV TESİSİN ADINI DEĞİŞTİRDİ
Afete Hazır Okul' kampanyasının lansmanında konuşan Başbakan Erdoğan, salonun adının 'Yahya Kemal Beyatlı' olarak değiştirilmesini istedi.

Afete Hazır Okul' kampanyasının lansmanında konuşan Başbakan Erdoğan, salonun adının 'Yahya Kemal Beyatlı' olarak değiştirilmesini istedi.

Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlere hazır Türkiye hedefiyle başlatılan 'Afete Hazır Türkiye' projesinin en önemli aşamalarından biri olan 'Afete Hazır Okul' kampanyasının lansmanı, Küçükçekmece'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, kampanya tanıtımında konuşma yaptı.

SALONUN ADINI DEĞİŞTİRDİ

Konuşmasını bitiren Başbakan Erdoğan, mikrofonu tekrar eline alarak bir duyuruda bulundu. Bulundukları salonun adına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Türkçe hassasiyeti açısından "Bundan sonra bu salonun adı 'Küçükçekmece Arenamega' değil 'Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi' olsun" dedi.

AÇILIŞTA DA ELEŞTİRMİŞTİ

Küçükçekmece Belediyesi'nin "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada "Açılışını yaptığımız kamu ya da özel sektör yatırımlarında Türkçe hassasiyetini kaybettik. Ne yazık ki bizim, son derece zengin bir dilimiz var. Türkçe, bir bilim dili, bir medeniyet dili olduğu kadar, çok geniş bir coğrafyada, yüz milyonlarca insan tarafından konuşulması hasebiyle, uluslararası boyutu da olan bir dildir. Dilimizin bu vasıflarının ötesinde, bizim tarihimizde, isminin yaşatılması, anılması, hafızalarda hiç unutulmaması gereken çok sayıda bilim, sanat insanımız, gönül insanımız, kahramanlarımız, devlet adamlarımız var. Eserlerimize isim koyarken, asla yokluğunu ve yoksunluğunu hissetmeyeceğimiz bir tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz var. Bir çocuğa, ya da bir çocuk kadar değerli olan bir büyük esere isim koyarken, başka dillere, başka simge ve sembollere hiç ihtiyaç duymadan, kendi dilimizi ve kendi medeniyetimizi yaşatacak bir anlayışı sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum" ifadelerine yer vermişti.

Etiketler : BAŞBAKAN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.