• İHSANBAŞKAN

Başbakan Davutoğlu Samsun'a hızlı tren müjdesi verdi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Ekim 2015 20:08
Başbakan Davutoğlu Samsun'a hızlı tren müjdesi verdi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri kapsamında ilk mitingi Samsun'da gerçekleştirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri kapsamında ilk mitingi Samsun'da gerçekleştirdi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

İstiklal mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı noktadayız. 1 Kasım'ın meşalesini şimdiden yakmışsınız. İstiklal mücadelemizin 'ilk adımlarının' atıldığı Samsun'da ilk mitingimizi yapıyoruz. Samsun'un temsil ettiği istiklal meşalesinin önemi büyük. Haydi Bismillah diyerek ilk adımı atmaya var mısınız? Gençlerimizin geleceğe umutla bakıyorsa, Samsun'da yanan meşalenin eseridir."

7 Haziran'dan seçimlerinden Türkiye'nin meselelerini çözecek bir hükümet çıkmadı. Bu düğümü su sefer Samsun çözecek. 

Haydi Bismillah diyerek ilk adımı atmaya var mısınız? Gençlerimizin geleceğe umutla bakıyorsa, Samsun'da yanan meşalenin eseridir. Samsun her zaman diktir, harekete hazırdır. Samsun her zaman demokrasiye güç veren şehir olmuştur. Bu yüzden her zaman Samsun'dan yola çıktık.

7 Haziran seçimlerinden hükümet formülü çıkmadı. Bu nedenle milli irade için huzurunuzdayız. Bu düğümü millet çözecek. 1950'de tek partiye karşı düğümü siz çözdünüz, 2002'de Sayın Cumhurbaşkanımız yol çıktığında düğümü siz çözdünüz. 1 Kasım'da inşallah bir zafer günü olacak."

HDP ilk günden itibaren terör siyaseti takip etti. Bu milletin arasında nifak dokumak isteyenler kesinlikle başarılı olamayacak. Silahlar tamamen terkedilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanında vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir."

Kurdukları kirli tuzaklarla Türkiye'nin 13 yıllık kazanımlarını heba etmeye çalışıyorlar. Namerde muhtaç olmamak için 2002'den bu yana gece gündür çalışıyoruz. 

CHP'nin blok siyaseti, Bahçeli'nin hayır siyaseti ve HDP'nin terör siyaseti. Biz ise 7 Haziran'da ne dediysek arkasında durduk. Siyasete şekil verilemez dedik. Blok sistemini TBMM Başkanlık seçiminde çökerttik. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. Bahçeli, bizimle içtiği çaya hayır demedi, diğer her şeye hayır dedi. HDP ise ilk günden itibaren terör siyaseti takip etti. Sırtlarını teröre dayadılar. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin adresi AK Parti'dir. 7 Haziran Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir tecrübe oldu.

CHP'nin beyannamesini gördük ki; bizim merhametli dış politikamızdan ders çıkarmış ve Suriyelileri ülkelerine göndermekten vazgeçmiş.

Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz illegal çetelerden temizlenmedikçe bu operasyonlar kararlılıkla sürecek.

IMF kapısında bekleyen bir Türkiye vardı ama biz 23 buçuk milyar dolar borcumuzu ödedik. Bu memleketi hiç bir zaman namerde muhtaç etmedik. 13 yılda 117 yeni üniversite kazandırdık. 2017'de bütçe fazlası vereceğiz, azimle çalışanın kaynakla derdi olmaz.

Bizim vaatlerimiz gerçekler, geçmişte verdiğimiz sözleri tuttuk. Kılıçdaroğlu'nun taş üstüne taş koyduğunu gördünüz mü? Bahçeli, hayırdan başka bir şey söylemez. HDP'yi sormuyorum bile, onlar söz söylemek için Kandil'e bakar. "

DAVUTOĞLU'NDAN SEÇİM MÜJDELERİ

Emeklilerimize yılda 1200 lira daha ek artış sağlıyoruz. Emekliler arasındaki gelir farkları ortadan kalkacak. Biz söz verdik mi afaki sözler vermeyiz, sözün gereğini yaparız. 7 Haziran'dan önce emeklilere verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Allah bereketli eylesin.

Yüzde 15 destek primini yüzde 10'a indirmiştik. Şimdi Bağkur emeklilerinin maaşından kesinti yapılmayacak, kaldırıyoruz."

Asgari ücretle çalışan işçilerimize yüzde 30'luk bir artış getireceğiz. Asgari ücret 1300 TL'ye çıkacak.

Gencimiz projesi olursa, 50 bin lira karşılıksız sermaye vereceğiz. Geri istemeyeceğiz. Daha çok gerekirse faizsiz 100 bin lira vereceğiz. Biz gencimize güveniyoruz. 3 yıl vergi istemeyeceğiz. Bundan daha bereketli iş olur mu?"

Genç çiftçilere 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz.

Kadınlarımızın doğumdan sonra ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay çalışmadan ücret alacak. Doğumdan ölüme kadar yanınızda olacak bir devlet var."

Ankara-Samsun hızlı tren hattını da mutlaka hayata geçireceğiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.