Bakan Çağatay Kılıç Samsunspor'un cezasını değerlendirdi

SPOR Haber Girişi : 22 Nisan 2015 19:46
Bakan Çağatay Kılıç Samsunspor'un cezasını değerlendirdi
Bakan Çağatay Kılıç Samsunspor'un cezasını değerlendirdi
Bakan Çağatay Kılıç Samsunspor'un cezasını değerlendirdi

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunspor Yönetimi'nin CAS'ta bu karara itiraz ettiğini hatırlatarak, "CAS'tan çıkacak farklı bir karar olursa bununla ilgili tabii ki yine federasyonumuz onunda kararını tebliğ ederek Samsunspor ile ilgili kararını açıklayacaktır" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Samsunspor'a verdiği 3 puan silme cezasını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunspor Yönetimi'nin CAS'ta bu karara itiraz ettiğini hatırlatarak, "CAS'tan çıkacak farklı bir karar olursa bununla ilgili tabii ki yine federasyonumuz onunda kararını tebliğ ederek Samsunspor ile ilgili kararını açıklayacaktır" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, seçim çalışmaları için bulunduğu Samsun'da , TFF tarafından Samsunspor'a verilen 3 puan silme cezasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Samsunspor yönetiminin CAS'a bu karar ile ilgili itirazda bulunduğunu belirten Bakan Akif Çağatay Kılıç, şöyle dedi:

 "Dün itibariyle Samsunspor'un daha önceki dönemden yani şu anki mevcut yönetimle ilgili olarak değil, daha önceki yönetimden gelen bir futbolcu borcunun geç ödenmesi dolayısıyla FIFA tarafından TFF'ye gönderilmiş olan talep ve talimat doğrultusunda, bugün TFF'de internet sitesinde bir açıklama yaptı, oradaki durumu anlattı. Bu doğrultuda Samsunspor'umuzun maalesef üzülerek 3 puanı silindi. Ancak şu anda şöyle bir durum mevzu bahistir; 'şu anda Samsunspor yönetimi CAS'ta bu karara itiraz etmiş durumda. Sürecin daha önceki işlemesi esnasında itirazını dile getirmiştir. Bu sabah ilk duruşmasını gördü. Buradaki sonucu bekleyeceğiz. Bunun tabii ki CAS'tan çıkacak farklı bir karar olursa bununla ilgili tabii ki yine federasyonumuz onunda kararını tebliğ ederek Samsunspor ile ilgili kararını açıklayacaktır."

Samsunspor'un, Samsun şehrinin en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Benimde şu anda Gençlik ve Spor Bakanı olarak aynı zamanda Samsun milletvekili olarak çok yakın takip ettiğim, her zaman da elimizden geldiği kadar her türlü desteği verdiğimiz ve tabii ki bizim şehrimizin, şehrimizin takımı olması itibariyle de her zaman yanında olduğumuz bir camiadır. Ama şunu da görmemiz gerekiyor ki; Samsun şehri bunu üzülerek söylüyorum yeteri kadar takımına sahip çıkmıyor. Bunu bütün açık yürekliliğimle dile getiriyorum" diye konuştu.

"Bu tip günler yaşandığında açıklama yapanlar ve aynı zamanda gelip de takıma bir takım destekler konusunda 'bizde varız' diyenleri biz ihtiyaç olduğu zaman görmek istiyoruz" diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda bir seçim atmosferindeyiz. Ben hiçbir şekilde Samsunspor konusunun siyaset içerisinde kullanılmaması üzerine çalışıyorum. Bu noktadaki duruşumu da ortaya koyuyorum. Herkesten de konunun ciddiyeti etrafında davranmamasını, siyasi polemiğe girmemesi rica ediyorum. Çünkü şu kesin ki, AK Parti iktidarları olarak bizim teşkilatımızda olsun ve bizim Samsunspor'a olan sevdamız ile ilgili olarak sorgulanmayacak insanlar varsa onlar da bizleriz. Çünkü biz bugüne kadar Samsunspor'a nasıl elimizden gelen desteği verdiysek ve sahip çıktıysak bundan sonra bu böyle olacaktır. Ancak şunu da görmemiz gerekiyor; şehrin dinamikleri, önde gelenleri ama sadece şehrin önde gelenlerine değil, tüm herkesi bu noktada elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz üzerimizdeki icra görevi gereği sorumluluk altındayız. Bu sorumluluk bütün Türkiye'ye karşıdır. Bütün Türkiye'deki spor camiasına karşıdır. Buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Tabii ki bir Samsunlu olarak, bir Samsun'un evladı olarak, Samsun'un her konusunda olduğu gibi Samsunspor'un da bizim için ayrı bir önemi vardır. Bunları dikkatli bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten şu anda süren bir süreç daha var. Onun sonucunu bekleyeceğiz."

Bakan Çağatay Kılıç, teknik heyetin, futbolcuların ve kulüp yöneticilerinin hiç moralini bozmadan bugüne kadar nasıl yoğun bir şekilde çaba sarf ederek çalıştılarsa, aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerine inandığını belirterek, "Futbolcu kardeşlerimiz çok daha zor dönemlerde sahada gereken çabayı göstererek başarı elde ettiler. Ben inanıyorum ki, Samsunspor yine bu başarıyı göstermek için elinden geleni yapacaktır. Biz de onlara her türlü desteği elimizden geldiğince vereceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Moralimizi bozmadan, önümüze bakarak artık yaşanmış olan şeyleri düşünerek değil, onların düşünüleceği, onların masaya yatırılacağı şey o da gelecek. Biz şu anda Samsunspor yönetiminin bu noktadaki çabalarını takdirle karşılıyoruz. Şu anda kendileri İsviçre'deler. Oradaki çabaları ortaya koyuyorlar, yakın takip ediyorlar. Dolayısıyla birlik ve beraberlik içerisinde bunu siyasal bir malzeme olarak asla kullanmayarak ve Samsunspor markasını ve değerini en iyi şekilde ileriye taşıyabilme çabasıyla herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini tekrar dile getiriyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.