Bağış: Darbeler sorgulansaydı bunlar olmazdı

SİYASET Haber Girişi : 07 Temmuz 2012 08:38
Bağış: Darbeler sorgulansaydı bunlar olmazdı
Başmüzakereci Bağış -''Eğer 1960 darbesi sorgulansaydı, 1970 muhtırası olmazdı. 1970 sorgulansaydı 1980 darbesi olmazdı. 1980 sorgulansaydı 28 Şubat rezilliği yaşanmazdı." dedi.
 Başmüzakereci Bağış -''Eğer 1960 darbesi sorgulansaydı, 1970 muhtırası olmazdı. 1970 sorgulansaydı 1980 darbesi olmazdı. 1980 sorgulansaydı 28 Şubat rezilliği yaşanmazdı." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''
Türkiye'ye yakışan bir adalet sistemi oluşturmamız lazım'' dedi.

Bağış, Maltepe Trabzonlular Derneği'nde katıldığı
sohbet toplantısında, geçmişte, ''Bu ülkede millet ne ise vekili de o olmalıdır'' dediği için Anayasa Mahkemesi'nde yargılandığını hatırlattı.

'(Başörtüsü kullanma özgürlüğünü, mini etek kullanma özgürlüğü kadar önemsiyorum) dediğim için de 8 ay mahkemede hesap vermiş biriyim'' diyen Bağış, şöyle devam etti:

''Türkiye'ye yakışan bir adalet sistemi oluşturmamız lazım. Açık ve net şunu söylüyorum; eğer 1960 darbesi sorgulansaydı, 1970 muhtırası olmazdı. 1970 sorgulansaydı 1980 darbesi olmazdı. 1980 sorgulansaydı 28 Şubat rezilliği yaşanmazdı. 28 Şubat zamanında sorgulansaydı, 27 Nisan ve kapatma davaları olmazdı. Sayın Başbakanımıza suikast gerçekleştirmeye kadar, kendini aşan hadsizler ortaya çıkamazdı.''

Bugün Türkiye'de 75 milyonun el ele, yürek yüreğe şehit pilotlarını son yolculuğuna uğurladığını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

''Askerimi görevinin başında seviyorum, milleti yönetirken değil. Aynı zamanda askeri orduyu yönetirken, kışlasını tertiplerken, düşmana karşı mücadele verirken seviyorum. Türkiye'de bazı şeyler düzene girmeye başladı. 3. Yargı Reform Paketi ile Türkiye'yi dünya standartlarında adalet mekanizmasına kavuşturmaya çalışıyoruz. Geçmişte Trabzon Valiliği balkonundan Menderes'in söylediği gibi, (Yeter, söz de milletindir, karar da milletindir).''

Bir vatandaşın ''Ergenekon'' davasıyla ilgili bir sorusu üzerine Bağış, ''Silivri'deki herkes suçludur diyebilir miyiz? Herkes suçsuz da diyemeyiz. Orada yargı, tutukluluk süreleriyle ilgili düzenlemeler yapar. O kararı ne sen verebilirsin ne de ben. Çünkü ben de o davanın içeriğini bilmiyorum'' şeklinde konuştu.

-''Bizim için doğulu-batılı ayrımı yok''-

Bağış, yurt dışında, kem gözle bakanlara Trabzonlular'dan aldıkları güçle her yeri Trabzon ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Karadeniz'den çıkan bir Anadolu evladı, Türkiye'nin sorunlarını tek tek çözüyor. Artık Türkiye, ellerin akçe görmediği günleri geride bıraktı. Trabzon'un da tek umudu hamsi değil. Trabzon'da artık dev alışveriş merkezleri yükseliyor, yeni sanayi projeleri gerçekleştiriliyor. Ancak biz Trabzon'da ne yapıyorsak, Şırnak'ta da onu yapıyoruz. Edirne'de ne yapıyorsak Bitlis'te de onu yapıyoruz. Artvin'de ne yapıyorsak Muğla'ya da o hizmeti veriyoruz. Bizim için doğulu-batılı ayrımı yok. Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak, Zaza, Abaza ayrımı yok. Yavrularımıza ücretsiz ders kitabı verirken, otoban ve yollar yaparken nasıl ayrım yapmadıysak, bundan sonra da ayrım yapmayacağız. En iyi Trabzonlular ve Karadenizliler bilir, AK Parti'nin bu ülkeye yaptıklarını. Bunun en iyi örneği, Karadeniz otoyoludur. Eğer AK Parti gelmeseydi, otoyol için planlanan tarih 2024 yılıydı. Milletin ve ülkemin ihtiyacı modern yollar, iyi okullar, hastaneler ve havaalanlarıdır. Eskiden iç hatlarda 1 yılda kesilen uçak bileti 8 milyondu, bugün 120 milyona çıktı. Nutuk atmakla ne modernlik olur ne de başka bir şey. Yıllarca bize nutuk attılar, 'Atam izindeyiz' dediler, izne çıktılar.''

Atatürk'ün hedeflerini gerçekleştirmek için, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için yapılması gerekenler konusunda kafa yorulması gerektiğini vurgulayan Bağış, ''Biz bunu Allah'ın izniyle hep birlikte gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Bağış, Trabzon'un nasıl kalkındığının hep birlikte görüldüğünü ifade ederek, ''Sizler de İstanbullu ve Maltepelisiniz. Maltepe'nin de AK belediyecilikten, millet odaklı hizmet anlayışından nasibini almasının vakti geldi. Açık ve net söylüyorum; ne olur ilçe belediyelerini dolaşın ve belediyecilik hizmetlerini kıyaslayın. Eğer halinizden memnunsanız, benim size söyleyeceğim bir şey yok. Sizin tercihlerinize saygı duyarım. Ancak lütfen gerçek belediyecilik yapan ilçelerle Maltepe'yi kıyaslayın. Trabzonlular hesabını kitabını iyi yaparlar. Sizin doğru kararlar alacağınızdan eminim'' şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.