Ayvacıkta Cami İmamına yapılan saldırı kınandı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 20 Kasım 2017 19:36
Ayvacıkta Cami İmamına yapılan saldırı kınandı
Diyanet-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş Ayvacık Müftülüğü önünde Cami İmamına yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.
Diyanet-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş Ayvacık Müftülüğü önünde Cami İmamına yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. 

Demirbaş; "İşin takipçisiyiz, peşini bırakmayacağız. Bu saldırılar aynı zamanda düşündürücüdür. Camilerin sorumlusu Diyanete bağlı İmam Hatiplerdir. Toplumun en acılı günü bir cenazeye katılmak ilçe müftüsü ve imamının en tabi hakkıdır. Nedeni ne olursa olsun imam hatibe yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Paralel Diyanet oluşumlarına asla müsaade etmeyeceğiz Devletin temsilcisine camide saldırmak mabedi incitmektir...buna müsaade etmeyeceğiz. 15 temmuzda fetöcülere teslim etmediğimiz camilerimizi başka oluşumlarada teslim etmeyeceğiz"... dedi. 


Dini Haberler. com un haberine göre olay şöyle gelişti

17 Kasım Cuma günü, Ayvacık İlçesi'ne bağlı, Süleymancı cemaatinin yoğun olarak yaşadığı Yenice Mahallesinde, söz konusu cemaatin lider konumundaki şahıslarından birinin ağabeyi vefat eder. 

Caminin Hocası Atıf Kara da, daha önce İlçe Müftüsünün "kimin görev yaptığı yerde cenaze olursa mutlaka Müftülüğe haber versin" talimatı gereği Kurumu haberdar eder. İlçe Müftüsü Şükür Küçük Cuma vaazı için cenazenin olduğu bahsi geçen camiye gider. 

Bu esnada cami imamına, "Müftünün niye çağrıldığı, kendilerinin birçok hoca getirdikleri" şeklinde tarizde bulunanlar olur. 

Cumadan sonra Süleymancıların yoğun katılımının bulunduğu cemaat, kendi usullerine göre cenazeyi kıldırıp defin için mezarlığa gider. 

Cami İmamı cenazenin teçhiz ve tekfin işlemini yapacak yeteri kadar cemaatin görevlisi olduğunu görüp defin için mezarlığa gitmez. İmam yaklaşmakta olan ikindi namazını hesaba katıp pide ve ayran dağıtımı ile hayli kirlenen cami ve etrafının temizliğini yapmaya koyulur. 

Kendi ses sistemleri dahil her organizasyona tam teşekküllü katılan Sülocular bu kez ses sistemlerini yanlarına almazlar. Cami imamının defin işlemlerine katılmaması nedeniyle Cami ses sisteminin de kapristanda olmaması Süleymancı cenaze sahiplerine hayli zor anlar yaşatır. 

Burnundan soluyan gözü dönmüş cani Sülocular ikindi namazı çıkışı Hocayı camide yakalar ve "Sen nasıl olur da kabristana gelmezsin. Üstelik burada bu kadar hoca varken niye Müftüyü çağırıyorsun?" diyerek görev mahallindeki devletin resmi görevlisine saldırırlar. 

Cami imamı cemaatin olana bitene seyirci kalıp müdahale etmemesi karşısında evine doğru kaçarken olaya tanık olan eşinin gözü önünde imam bir güzel dayak yer. İmamın dişi kırılırken dudağı patlar. 

İlçe Müftüsü beraberindeki görevlilerle olay mahalline varır.  jandarma nezaretinde hastaneden alınan darp raporuyla karakolda ifadeler alınır. Bu arada hocaya saldıran şahıs da ifadesi alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılır.



Kaynak: Dinihaberler.com / Özel Haber


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.