• İHSANBAŞKAN

Atakum'da aynı Merkeze ikinci açılış şaşkınlığı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Mart 2023 09:35
Atakum'da aynı Merkeze ikinci açılış şaşkınlığı
Atakum'da aynı Merkeze ikinci açılış şaşkınlığı

Cemil Deveci neyi unutturmaya çalışıyor?

 

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde açılışını gerçekleştirdiği Özgecan Kadınlar Danışma Merkezi polemiğe yol açtı.

 

 

Atakum önceki Dönem AK Parti'li Belediye Başkanı İshak Taşçı yayınladığı açıklama ile duruma itiraz etti.

 

Cemil Deveci böyle bir merkez yokmuş gibi davrandı

 

 

Deveciden şaşkınlık yaratan açılış

 

Cemil Deveci, İshak Taşcı döneminde Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ismiyle açılışı yapılan binaya 'Özgecan Kadın Danışma Merkezi' adı altında ikinci açılış yaptı.  

 

İshak Taşcı, Cemil Deveci'yi emek hırsızlığıyla suçladı

 

AK Parti Önceki Dönem Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın açıklaması: 

 

Sevgili hemşehrilerim ; bugün bu yazıyı paylaşmamak için çok direndim. Ancak vicdanım el vermediği için paylaşmak zorunda kaldım. Sevgili hemşehrilerim Özgecan kızımız cani bir şekilde katletildiğinde bizlerin vicdanı büyük yara aldı, o zamanda Atakum belediyesi olarak yeni bir kordinasyon merkezi binası yapmıştık.

 

Atakum belediyesi olarak mart 2015 de oy birliği ile meclis kararı alarak, bu merkezimizin ismini Özgecan kadın koordinasyon merkezi yaptık. ( Türkiş kültürevi yanındaki ek bina) Amacımız kadına şiddet ve çocuk istismarları konusunda ilçemizde güzel bir şekilde farkındalık projeleri oluşturarak toplumun bilinçlenmesini sağlamaktı.Bu projenin hayata geçmesinde öğretmen olan eşim Fatma Taşçı'nın katkıları çok büyüktür. Eşim bu merkezin 4 yıl gönüllü yöneticiliğini yaparak yüzlerce farkındalık projesi hayata geçirmişlerdir.Bu merkezimiz de içinde bayan meclis üyelerimiz, bayan muhtarlarımız, belediyemizin bayan müdürleri olan 40 kişilik gönüllü ekibiyle yönetilmiştir. Merkezimiz Samsun da çeşitli stk'larla ortaklaşa projeler gerçekleştirmiştir. Merkezimiz ilçemiz deki bayanlara, ücretsiz avukat ve psikolog destegide vermiştir. Çocuklarımız için çocuk istismarı ve internet bağımlılığı için milli eğitimle işbirliği yaparak sayısız program yapmıştır. Hatta 2016 yılında ilimizde en başarılı stk ödülü almıştır. Ve yine daha nice projeler.....

 

Evet sevgili Hemşehrilerim bu merkezde emeği geçen bu kadar gönüllü yöneticilerimizin emeğini hiçe sayarak , 4 yıl boyunca bir kuruş menfaati olmadan kadınlarımız ve çocuklarımız için çalışan bu merkezimiz sanki yokmuş gibi ; bugün mart 2023 te; 8 yıl önce açılan Özgecan kadın koordinasyon merkezimizi bu gün hiç yokmuş gibi yeniden açmak bu kadar gönüllü çalışan, emeği geçen kadınlarımızın emeğine saygısızlık değil midir. Kısacası bu emek hırsızlığı değil midir !.. Sevgili hemşehrilerim .

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.