AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILDI

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Kasım 2012 21:03
AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILDI
23 Eylül 2012 günü hayatını kaybeden Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı
 23 Eylül 2012 günü hayatını kaybeden Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül, Samsun Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Yönetim Kurulu üyeleri tarafından mezarı başında anıldı. Mezarı başında dualar edilen Kemali Bülbül ile ilgili anılarından bahseden Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, 'ozanlık' denilince akla onun geldiğini söyledi.

Aşık Kemali Bülbül'ün ölümünden sonra Samsun'da ozanlığın yaşamadığını söyleyen Başkan Seven, "O Samsun'un yetiştirmiş olduğu değerli bir şahsiyettir. Ozanlık kültürü kitabı ondan sonra kapandı. O her zaman gittiği yer yerde Samsun'u ve Samsunlu olduğunu vurgulardı. Onun yeri asla ve asla doldurulamaz. Kendisini bugün mezarı başında bir daha andık ve dualar okuduk. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.