Arınç: Polislere yapılan teşhis çok yanlış

SİYASET Haber Girişi : 30 Temmuz 2012 19:48
Arınç: Polislere yapılan teşhis çok yanlış
Bakanlar Kurulu'nun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili 9 kritik parçanın bulunduğunu söyledi. Arınç Hatay Dörtyol'da polislerin sırayla dizilerek teşhis edi
 Bakanlar Kurulu'nun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili 9 kritik parçanın bulunduğunu söyledi.

Arınç Hatay Dörtyol'da polislerin sırayla dizilerek teşhis edilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

Konu Bakanlar Kurulu'na gelmese de ben ilgili bakan arkadaşlarımla konuştum. Yayımlanan görüntüler üzüntü verici ve şık değil. Bu tür adli olaylarda meselenin çok yönü vardı.

Savcı darp olayı karşısında emniyetten suçluların teşhisini istemiş olabilir. Kolluk kuvvetleri bunu yerine getirmiştir. Emniyet müdürü bu şahsa kimler vurdu diye bir tespit yapmak isterse bunun da usülü gösterilmiştir.

Bizim gördüğümüz zaman nefret ettiğimiz fotoğraf nedir, emniyet mensupları sıra sıra dizilmişler. Bir tanesi oradakine sen rütbeni çıkar diyor. Bu çok küçültücü ve aşağılayıcı bir davranış. Bunu kabul etmek mümkün değil. Milletvekilimizin bu konuda ne kadar dahli var bilmiyoruz. Emniyet müdürü işgüzarlık yapmış olabilir mi, evet olabilir. Neden bir teşhis bir yüzleşme yapılacaksa bunun şartalır bellidir.

İnsanlar bir düzenlemeyle karşı karşıya gelebilir, ama siz orada olmazsınız, onlarla yüzyüze gelmeyecek şekilde bir yüzleşme yapılabilir. Polis memurlarını bir suçlu gibi dizerek 'Bunlardan hangisiydi?' demek doğru değildir, yanlıştır, aşağılayıcı bir davranıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.