Anayasa Mahkemesi dokunulmazlıkla ilgili başvuruyu reddetti

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2016 12:57
Anayasa Mahkemesi dokunulmazlıkla ilgili başvuruyu reddetti
Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa  değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

 Yüksek Mahkeme heyeti, bazı CHP ve HDP milletvekillerinin  "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun  iptali ve yürürlüğün durdurulması" istemiyle yaptıkları başvuruları birleştirerek  ele aldı. Heyet, başvuruları reddetti. Yüksek Mahkemenin ret gerekçesinin,  yazımın tamamlanmasının ardından öğleden sonra açıklanacağı öğrenildi.  HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla  ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması  istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi  uyarınca yapıldığı bildirilmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.