AK PARTİ'DE KONGRE TAKVİMİ BELLİ OLDU

SİYASET Haber Girişi : 04 Eylül 2014 08:40
AK PARTİ'DE KONGRE TAKVİMİ BELLİ OLDU
Olağan 5. Kongre takviminin de MYK'da görüşüldüğünü bildiren Atalay, "Olağan 5. Kongre takvimimizi başlatıyoruz" dedi.
AK Parti Olağan 5. Kongre takvimi 

Olağan 5. Kongre takviminin de MYK'da görüşüldüğünü bildiren Atalay, "Olağan 5. Kongre takvimimizi başlatıyoruz" dedi.

Atalay, geçen hafta Merkez Karar Yönetim Kurulunun (MKYK) bu konuda Merkez Yürütme Kuruluna yetki verdiğini, MYK'nın da bu süreci başlatması için teşkilat başkanlığına görev verdiğini söyledi.

Bugün teşkilat başkanlığının bütün teşkilatlara bu duyuruyu yaptığını ifade eden Atalay, olağan kongrelere, önce beldelerden başlayarak illere kadar bütün kongreler tamamlandıktan sonra gidildiğini anımsattı.

Atalay, 15 Eylül 2014 Pazartesi seçim sürecinin başlatılacağını, takvimin belirlendiğini dile getirerek, 16 Eylül Salı günü delege dağılım listelerini ilan edeceklerini söyledi.

Belde kongrelerinin 1 Kasım'da  başlayacağını ve 16 Kasım'da tamamlanacağının altını çizen Atalay, şu bilgileri verdi:

"Ekim ayında daha çok delege seçimleri olacak. 11-30 Ekim arasında. Delege seçimleri siyasi partilerde çok önemlidir. Delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra da 1 Kasım'dan itibaren 1-16 Kasım belde kongrelerimiz yapılacak. 1 Kasım-31 Aralık beldesi olmayan ilçe kongrelerimiz yapılacak.15 Kasım- 31 Aralık beldesi olan ilçe kongrelerimiz yapılacak ve 22 Kasım Cumartesi günü de il kongrelerimizi başlatmış olacağız. İlk defa buradan teşkilatlarımıza da sizler aracılığıyla duyurmuş oluyoruz. 22 Şubat 2015 Pazar günü de il kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Biraz hızlandırılmış bir takvim çünkü seçim var sonrasında dolayısıyla Şubat ayının 22'sinde kongrelerimiz tamamlanmış olacak. Kongreler şunun için önemli, partinin bütün mekanizmalarının bir dinamizm içine girmesi söz konusu. Bütün teşkilatların ya yeniden seçilmesi veya seçimle yenilenmesi. Şu süreçlerde bazı teşkilatlarımızda değişiklikler olmuştu, görevden düşme, görevden alma gibi. Bunların da kongrelerde seçimli hale gelmesi bizim için esastır. dolayısıyla genel seçim öncesi bütün kongrelerimizin yapılması ve bütün teşkilatlarımızın seçimle gelmiş teşkilatlar olması bizim için önemli. 2015 son baharında bir tarihte de Olağan 5. Kongremiz yapılmış olacak."

AK Parti'nin Türkiye genelinde teşkilatı çok geniş bir parti olduğunu, bütün beldelerde, ilçelerde, illerde teşkilatı bulunduğunu kaydeden Atalay, "81 il, 970 ilçe, 396 belde, 31 bin 734 mahalle ki mahalleler önemli, delege seçimleri biliyorsunuz mahalle bazında ve köy bazında oluyor ve 18 bin 337 köyde delege seçimlerimiz ve kongrelerimiz olacak" ifadesini kullandı.

Nüfusu 5 binin altında olan beldelerde kongre yapılmadığı için 36 beldede kongre yapılacağını kaydeden Atalay, bununla birlikte  970 ilçenin tamamı ve 81 ilde teşkilatları bulunduğunu ve tümünde kongre yapılacağını söyledi.

Atalay, AK Parti Teşkilat Başkanlığının bugün teşkilatlara yazı yazdığını, 5 bölgede hemen toplantılara başladığını, bölge toplantılarının 11 Eylülden itibaren yapılacağını, teşkilatların bilgilendirileceğini ve hızlı dinamik sürece girileceğini bildirdi.

Bu konuda bazı ilkeler getirdiklerini, teşkilat başkanlıklarına veya teşkilatlara seçilecek kişilerin ilk genel seçimde milletvekilliğine aday olmayacağını belirten Atalay, bunların düşünülerek aday olunması gerektiğini söyledi.

Atalay, şunları kaydetti:

"Biz genel olarak teşkilat olarak çok dikkatli çalışırız. Mevzuatımız çok olgunlaşmıştır. Her atacağımız her adımın ilkeleri bellidir. Dolayısıyla Türkiye genelinde çok disiplinli bir partiyiz. Büyük bir aileyiz. İnşallah bu kongrelerimizle daha da büyümüş olacağız ve o heyecanla 2015 seçimine gideceğiz diye düşünüyoruz. Dünkü MYK'nın en önemli konusu buydu. Uzunca detayları çalışıldı, nihai kararlar verildi. Bu il kongrelerimizle vesaire ile ilgili daha detay takvimler ileride sizlerle paylaşılır. Şöyle de planlıyoruz, özellikle il kongrelerinin büyük kısmına yeni Genel Başkanımızın da katılmasını doğrusu arzu ediyoruz, o yönde planlamalar yapmaya çalışacağız.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.