AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş yeniden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçildi

Samsun HaberHaber Girişi : 17 Haziran 2025 21:57
AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş yeniden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı seçildi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 28. Yasama Yılının ikinci dönemi için yapılan seçimde AK Parti Samsun Milletvekili  Dr. Mehmet Muş yeniden güven tazeleyerek başkan seçildi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş'un tekrar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına  seçilmesi Samsun'da sevinçle karşılandı.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 28. Yasama Yılının ikinci dönemi için yapılan seçimde AK Parti Samsun Milletvekili  Dr. Mehmet Muş yeniden güven tazeleyerek başkan seçildi. 

 

 

SAMSUN'DA DR. MEHMET MUŞ COŞKUSU

 

AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş'un tekrar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına  seçilmesi Samsun'da sevinç coşku ve heyecana yol açtı. 

 

Samsunluların sosyal medyada paylaştıkları kutlama ve tebrik mesajlarıyla sevinç ve heyecanlarını dile getirdikleri görüldü. 

 

Dr. Mehmet Muş Kimdir?

 

Dr. Mehmet Muş 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

 

Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında aktif görevler üstlenen ve çalışmalar yürüten Muş, sırasıyla, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini icra etti.

 

Muş, 2011 yılında 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu, 25, 26. ve 27. dönemlerde de İstanbul Milletvekilliği görevini sürdürdü. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyelikleri yapan Muş, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

 

2014 yılında AK Parti MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunan Muş, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi.

 

Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu.

 

İngilizce bilen Muş, evli ve bir çocuk babası.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.