Ahmet Seven: 'MADE IN TÜRKİYE' kararı tarihi bir olaydır

SAMSUN HABER Haber Girişi : 04 Aralık 2021 21:40
Ahmet Seven: 'MADE IN TÜRKİYE' kararı tarihi bir olaydır
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelge ile 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresi kullanılması kararının tarihi bir karar olduğunu söyledi.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelge ile 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresi kullanılması kararının tarihi bir karar olduğunu söyledi.


  Ahmet Seven: 'MADE IN TÜRKİYE' logosunun kullanılacak olması Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir devlet olduğunun göstergesidir. Bu karar Türk Milleti olarak göğsümüzü kabartmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin gücü iradesi varlığı bir kez daha tüm dünyaya haykırılmıştır. Bu aynı zamanda Türkçemiz adına da verilmiş önemli bir mesajdır. Bu karardan dolayı Sn. Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyoruz ”dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelge

"Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin 'Türkiye' markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir" 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.