Ağrı'da 3 TIR PKK'lılarca ateşe verildi

GÜNDEM Haber Girişi : 12 Temmuz 2015 11:44
Ağrı'da 3 TIR  PKK'lılarca ateşe verildi
Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi ve Iğdır'da 3 TIR'ın PKK'lılarca ateşe verildiğini ardından da Çiftlik, Türkmen, Cebelikümbeti, Demirkapı ve Demirtepe köyü sakinlerini zorla topladıkları, Çözüm Süreci'nin bittiğini ve savaş çıkacağını sö
 Ağrı'da 3 TIR  PKK'lılarca ateşe verildi

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi ve Iğdır'da 3 TIR'ın PKK'lılarca ateşe verildiğini ardından da Çiftlik, Türkmen, Cebelikümbeti, Demirkapı ve Demirtepe köyü sakinlerini zorla topladıkları, Çözüm Süreci'nin bittiğini ve savaş çıkacağını söyledikleri açıkladı. Örgüt mensuplarının, köy sakinlerini tehdit ederek, ilçe merkezinde eylem yapmaya zorladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nitekim, bu amaçla Doğubayazıt-Iğdır ve Doğubayazıt-Gürbulak karayolunda canlı kalkan ve güvenlik güçlerine hedef yapmak maksadıyla getirdikleri köylülerle yolları kapatarak, 3 TIR'ı yükleriyle yakmışlardır. Olaya müdahale eden güvenlik güçlerimize, teröristler vatandaşları da kendilerine kalkan yaparak, 4 ayrı noktadan ateş etmişlerdir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçmışlardır."

İki saldırı eş zamanlı olarak gerçekleşti. Saldırılardan biri Türkiye-İran sınırında bulunan Gürbulak Sınır Kapısına yaklaşık 20 kilometre mesafede gerçekleşti. PKK'lıların 'dur' ikazlarına uymaması sebebiyle TIR'lar önce kalaşnikof tüfeklerle tarandı ardından da molotof kokteyli ile yakıldı.

Açılan ateş sonucu kurşunlar İran plakalı olduğu belirlenen TIR'lara isabet ederken, 2 TIR da yanarak kül oldu. Polis ve jandarma, Türkiye-İran ulusarası karayolunu sabaha kadar trafiğe kapattı. İranlı TIR sürücüleri kalabalık bir grubun uzun namlulu silahlarla kendilerine 'dur' ikazında bulunduklarını belirterek, "Korktuğumuz için durmadık. Bu sırada bize ateş açtılar. TIR'larımızı taradılar" dediler. Çıkan olaylarda 1 İranlı sürücü yaralandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.