Adını da siz koyun!

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 19 Şubat 2013 14:51
Adını da siz koyun!
Göreve geldiğinde kapıda ilk önce 77 milyonluk bir borç, alacaklı personel, yakıtsızlıktan yatan araçlar ile karşılaştığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, "Artık karşınızda borçlarından arınmış, hizmet üretebilen bir irade var. Buna ister Vat
KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ
İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Emirli Köyü Yaşar Doğu Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından KADEF lokalinde düzenlenen Kaz Tirit Yemeği'ne katıldı. Burada belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Demirtaş, Göreve geldiğinde kapıda ilk önce 77 milyonluk bir borç, alacaklı personel, yakıtsızlıktan yatan araçlar ile karşılaştığını belirten Demirtaş, "Hiç unutmuyorum,  kuşun oradaki şantiyeye gittiğimde işçilerin istinasız hepsinin yattığını gördüm. Niye çalışmadıklarını sorduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Araçları hareket ettirmeye yakıt yok, esnaf en ufak motor parçasını dahi ?Parasını alamıyorum? diyerek belediyeye vermiyor. Uçan kuş hesap sorup alacağını istiyor. Belediyeye itibar kaybolmuş, ara ki bulasın" dedi. 


İTİBAR KAZANDIRILDI
Zorlu geçen bir dönemin ardından İlkadım Belediyesi'ne yeniden itibar kazandırdıklarını belirten Demirtaş, "Artık karşınızda borçlarından arınmış, hizmet üretebilen bir irade var. Buna ister Vatanseverlik, ister halka hizmet, isterse yetimin hakkını korumak deyin. Bizi bu göreve siz getirdiniz. Adını da siz koyun.  2011 yılına kadar borç ödemekle geçirdiğimiz zaman şimdi hizmeti gösteriyor. Girmedik mahalle ve sokağımız yok. Bir Türkiye rekoru kırarak 2012 yılı içerisinde 593 sokağın kaldırım ve yollarını yaptık" diye konuştu. 



İSTEMEK ZORDUR
"Ekmek mübarek dedik, ekmek nimettir dedik, öpüp başımıza koyar gibi sahip çıktık" diyen Demirtaş, "Kurduğumuz fabrika sayesinde 4 yıldır ekmek 40 kuruş.  Allah kimseyi darda koymasın. İstemek zordur. Ağrına gider insanın. İhtiyaç sahibi insanlarımızın yüzü yere bakmasın, onurlarını kırmadan istediklerini alsınlar diye Hilal Kart dağıtıyoruz. Cebinde ancak iki çorba kadar parası olan üniversiteli çocuklarımızın parası cebinde kalsın, sanayideki evlatlarımız aç çalışmasın diye Atakum'da Canik'te bedava çorba dağıtıyoruz. Zamanımız kısa onun için daha hangi birini anlatayım bilemiyorum. Çöpleri paraya çevirmeyi mi? İnsanlarımızı çamurdan kurtarmayı mı? Sosyal etkinlikleri mi? Şunu söyleyeyim seçimde ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Daha da yapacağız İnşallah" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.