Kadınlardan Lezzet Şöleni

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Şubat 2013 14:21
Kadınlardan Lezzet Şöleni
Kavak ilçemizin yemek kültürünü tüm Türkiye'ye tanıtmak isteyen KADEF Kadın Kolları, Acem Tekkesi'nde bir araya geldi. Bir televizyon programı için el
Oldukça zengin yemek kültürüne sahip olan Kavak ilçemizin yemek kültürünü tanıtmak yeni nesiller tarafından öğrenilmesini sağlamak amacıyla harekete geçen KADEF Kadın Kolları üyeleri Acem tekkesinde bir araya geldi. Uydudan tüm dünyaya yayın yapan bir televizyon kanalında program yapan Sefer Koyun ve ekibi ise yapılan etkinliği görüntüleyip yayınlamak için Acem Tekkesi'nde yerini aldı.


HANIMLAR HARIL HARIL ÇALIŞTI
Etkinlikte hanımlar önce hamur yoğurup, yufka açtılar. Tirit için açılan yufkalar sac tava üzerinde pişirildi. Daha sonra tavada pişi ve dönderme yapan hanımlar, tirit için hazırlanan kazın derilerini ve yağını ayırarak tavada önce eritip sonra kızarttılar. Bu yağ ile tiritlik yufkaları yağlayan kadınlar, bulgur pilavı ile kaz etini de pişirip sunuma hazır hale getirdiler. KADEF'li kadınlar Kavak'ın yöresel yemeklerinden Haluçka, Yazı Pancarı, Kızartma, Keşkek, Mısır Çorbası ve Baklava'ya ayrı ayrı lezzet vererek hazırlarken, acuk ekşisinden çalkalama yapmayı da ihmal etmediler. 


YEMEKLER TEK TEK LEZZETLENDİ 
KADEF'in kendine güvenen hünerli bayanları yemeklere teker teker lezzet katarken, 'Neme lazım, ben yaparsam herkes parmağını yer. En iyisi biz uzaktan seyredelim' diyen bayanlar ise arkadaşlarını destekleyerek moral verdiler. Baklava, pişi, kaz, tirit derken ortaya çıkan ise tam anlamıyla Lezzet Şöleni oldu. Acem Tekkesi'nin ortasında sergilenen yemekler, önce program sunucusu Sefer Koyun'un onayına sunuldu. KADEF'li bayanların yaptığı yemekler karşısında neye uğradığını şaşıran program sunucusu ise, teker teker tattığı lezzetleri anlatmakta zorlandı. 




SÖZLER KİFAYETSİZ KALDI
Hazırlanan yemekler tek tek tanıtılırken lezzetleri karşısında kifayetsiz kalan sözler ile Kavak ilçemizin yemek kültürünün tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtımın ardından ise tam anlamıyla ziyafet şöleni yaşandı. Kendi yaptıkları yemekleri doyasıya yiyen KADEF'li bayanlar, yemeğin ardından Semaver çayı eşliğinde koyu bir muhabbet etmeyi de ihmal etmediler. 


YEMEK KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
KADEF Kadın Kolları Başkanı Müberra Karagöz, "Öncelikle Kavak ilçemizin yemek kültürünü tanıtmak için birbirinden leziz yemeklerin tamamını üşenmeden yaparak görücüye çıkaran tüm bayan arkadaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. KADEF Kadın Kolları olarak bizler elimizden geldiğince, hazır çorbaların, pizzaların, dondurulmuş yiyeceklerin istilası altında bulunan gençlerimize yöresel yemeklerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Kendi çocuklarımızı ve gelinlerimizi yetiştirirken, öz değerlerimizin unutulmaması için de çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Artık globalleşerek küçük bir köy haline gelen dünyamızda güçlü kültürler diğer kültürlerin yaşam hakkını adeta gasp etmekte. İşte böylesi bir dünyada, hazır yemeklerin en küçük marketlerde dahi bulunduğu bir dünyada kendi kültürümüze daha çok sahip çıkmamız gerekmektedir. Bizler kültürümüzü canlı tutma, güçlü kılma adına faaliyet gösteren KADEF'in kadın kollarıyız. Bize de böylesi bir etkinlik yakışır, diyerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bugün hem ilçemizi hem de ilçemizin çok önemli lezzetlerini tanıtmaya çalıştık. Çok hoş, çok keyifli anlar yaşadık. Herşey güzeldi. KADEF Kadın kolları olarak bu tür etkinliklerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.