• Samsun Taş Dünyası
Google Haberler
Yayınlanma : 13 Eylül 2026 15:42

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK: 'ŞİMDİ SIRA BARONLARDA DEMİŞTİK'

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK:  'ŞİMDİ SIRA BARONLARDA DEMİŞTİK'
Operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucu baronlarına ve uluslararası suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU AÇIKLAMASI: "ŞİMDİ SIRA BARONLARDA DEMİŞTİK..."

Mersin’de düzenlenen dev operasyonda Brezilya’dan gelen bir geminin su altı motor soğutma bölümüne gizlenmiş piyasa değeri 1,5 milyar lira olan 350 kilogram kokain ele geçirildi. Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Sözümüzün arkasındayız. Uyuşturucu baronlarının ve kurdukları uluslararası suç ağlarının peşindeyiz" dedi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında uluslararası suç ağlarına yönelik büyük bir operasyona daha imza atıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda Güney Amerika’dan deniz yoluyla Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatı yapmayı planlayan şebeke deşifre edildi.

Gemi Altına Dalgıç Ekipmanlarıyla Uyuşturucu Zulası

Ekiplerin titiz takibi neticesinde, Brezilya’dan yola çıkarak Mersin Limanı’na demirleyen "CSPC PISCES" isimli şüpheli gemide arama yapıldı. Yöntemiyle dikkat çeken operasyonda zehir tacirlerinin uyuşturucuyu geminin su altındaki gövdesine gizlediği, ardından dalgıçlar vasıtasıyla çıkarıp batı illerine sevk etmeyi planladıkları ortaya çıkarıldı.

Geminin alt kısmında bulunan motor soğutma suyu bölümüne yapılan baskında:

  • 350 kilogram kokain,

  • Çok sayıda dalış ekipmanı,

  • Su altı deniz scooteri ele geçirildi.

Operasyon kapsamında piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyar lira olan uyuşturucu maddelere el konulurken, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan adli işlem başlatıldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek: "Zehir Tacirlerine Müsamaha Yok"

Operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucu baronlarına ve uluslararası suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Bakan Gürlek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi sıra baronlarda demiştik… Sözümüzün arkasındayız. Uyuşturucu baronlarının ve kurdukları uluslararası suç ağlarının peşindeyiz. Daha iki gün önce İstanbul’da, 2017’den bu yana firari olan uluslararası uyuşturucu ticareti yapan suç örgütünün lideri İslam Yakut’u yakalamıştık. Bugün de Mersin’de Güney Amerika’dan deniz yoluyla getirilen kokainin sevkiyatını planlayan bir uyuşturucu ağına darbe vurduk."

Operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik eden Gürlek, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Mersin İl Emniyet Müdürlüğümüzü ve süreçte emeği geçen tüm kamu görevlilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu suçlarıyla mücadelemizi kaynağından dağıtım ağına, finansöründen baronuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Zehir tacirlerine müsamaha yok. Baronlara geçit yok!" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.