ABD BAŞKANI JOE BİDEN KENDİ TARİHİNİ İFŞA EDİYOR

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 30 Nisan 2021 15:18
ABD BAŞKANI JOE BİDEN KENDİ TARİHİNİ İFŞA EDİYOR
Lobilerin baskısıyla önlerine gelen bildiriyi okuma alışkanlığını sürdürdüğüne inandığımız Amerikalı idarecilerin sözleri dikkate alınamaz

 ABD Başkanı Joe Biden kendi tarihine baksın

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: “Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1915 yılındaki Ermeni tehcirini "soykırım" olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden gerçekleşmemiş bir şeyle politika üretmeye çalışacağına kendi ülkesinin geçmişte ve bugün yaptığı soykırımlara baksın.  Soykırım yapma konusunda uzman olan Amerika’nın bunları örtmeye çalışma konusunda da uzman olduğunu görüyoruz. Katliam yaptıkları toplumların mezarlarından hala iniltiler geliyor. Lobilerin baskısıyla önlerine gelen bildiriyi okuma alışkanlığını sürdürdüğüne inandığımız Amerikalı idarecilerin sözleri dikkate alınamaz. Dünya soykırımın ne olduğunu ve kimler tarafından yapıldığını çok iyi biliyor. Türk yurdunda konuşması gerekenler arasında Amerika’nın soykırım yalanını onaylayan veya bu hususta susanlarda bu haksızlığa ortak olmaktadırlar. Bu Cennet vatan ve bu büyük millet bunları hak etmiyor” dedi.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven önce Amerika kendi kirli geçmişine baksın diyerek tarihten örnekler verdi.

ABD’nin Kızılderili katliamı

    Dünyanın en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri'dir. 1412’den 1886’ya kadar tam yetmiş milyon Kızılderiliyi katlettiler. 65 milyon bizonu da sırf Kızılderililer yiyor, yemesin aç kalsın diye öldürdüler.

    Bartolome de Las Casas’ın yazdığı ‘Kızılderili Katliamı’ adlı eser, zulmü şöyle anlatıyor:

    “Sırf eğlence olsun diye, kadın erkek demeden yerli halkın ellerini, burunlarını ve kulaklarını kesip kopardıklarını ve bunun bölgenin değişik yerlerinde defalarca tekrarlandığını kendi gözlerimle gördüm. Memeden kesilmemiş bebekleri annelerinin göğsünden alarak onları en uzağa fırlatma konusunda birbirleriyle yarıştılar...”

    Resmi makamlar, her Kızılderili kellesi için 5 dolar ödemişti. Kovboyların kahramanlıkları kestikleri kızılderili kafatası sayısıyla ölçülüyordu.

    Amerika kıtasına giden Kristof Kolomb'un seyir günlüğünde şöyle yazar; “...Onlara kılıçlarımızı gösterdik. Keskin demir silâhları ilk kez gördükleri belli. Kesmenin ne demek olduğunu bilmediklerinden, bazıları kılıçların keskin tarafını tutunca ellerini kestiler. ..... Bu insanlar ne herhangi bir mezhebe bağlılar, ne de puta tapıyorlar. Kötülüğü tanımıyorlar, birbirlerini öldürmeyi bilmiyorlar. Hiç silâhları yok. ..... Kızılderililer son derece sade, dürüst ve eli açık insanlar. Herhangi birinden sahip olduğu herhangi bir şey istenince hemen veriyorlar. Kötülüğün ne olduğunu hiç bilmiyorlar, çalmıyorlar, öldürmüyorlar. Komşularını kendileri kadar çok seviyorlar. Dünyada onlar kadar tatlı dilli insanlar yoktur. Her zaman gülüyorlar”

   Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven “O tarihlerde dünya nüfusunun 5'te biri Kızılderili'ydi. Ancak bugün, soykırımlarla yok denecek seviyeye geldi”

 Akla gelmeyecek caniliği yaptıktan sonra kendilerini masum göstermek için kızılderililer için uydurdukları ‘kafatası yüzme’ yalanlarını, çektikleri film ve fotoromanlarla pazarlayıp dünyayı inandırmaya çalışmışlardır. İşte bir milleti ve medeniyeti böyle yok ettiler. Peki dünden bugüne değişen ne oldu?

Kızılderili Reis Seattle’in 1854 yılında ABD Başkanı Franklin Pierce yazdığı bir mektupta;

     “Beyazlar da (Amerika) bir gün diğerleri gibi geçip gideceklerdir. Tıpkı denizin dalgaları gibi. Yatağına pislik yığmaya devam eden, bir gece kendi pisliğinde boğulacaktır” diyor.   

     Bir savaşın bedeli

     1991 yılında meydana gelen Körfez Savaşı'nın bir günlük maliyeti ile 3 milyon çocuğun 2,7 yıllık süt ihtiyacının karşılanabildiği...

     Bu savaşın otuz günlük savaş gideri ile 50 milyon insanın 4 yıllık ekmek ihtiyacının giderilebildiği...

    1 adet Stealth avcı uçağının bedeli ile 13 milyon kitap alınabildiği ve 1 adet Patroit füzesi ile 74 milyon adet fidan dikildiği hesaplanmıştır.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven:  Afganistan’da, Vietnam’da, Kamboçya’da, Japonya’da… İşlediği cinayetlerle bilinen Amerika’nın kimseye ders vermeye ve belirlemeye hakkı yoktur. Amerika’nın günah defteri aralandıkça onun kirli ve çirkin yüzü daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu gibi hadiseler bize nerede olmamız gerektiğini hatırlatma ve saflarımızı daha net belirlememize katkı sağlamaktadır diyerek açıklamasını bir örnekle bitirdi.

O birlik benim birliğimdir

     Muharebe esnasında askerlerden birisi kendi birliğini kaybeder. Biraz sonra düşman cephesinden toplar atılmaya başlar. Asker benim birliğim düşmanın top attığı mıntıkada bulunmaktadır diyerek o istikamete doğru koşmaya başlar. Nihayet yitirdiği birliğine kavuşur.

     İçimizde ve dışımızdaki düşmanlar kime hangi şartlarda saldırıyorlar. Saldırdıkları değerler eğer senin değerinse durma ve oraya koş. Kendi birliğini bulacaksın. Bu bir ölçüdür.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.