• İHSANBAŞKAN

23. İşitme Engelli Olimpiyatları Kavak'ı Dünya'ya tanıttı

SPOR Haber Girişi : 22 Temmuz 2017 12:34
23. İşitme Engelli Olimpiyatları Kavak'ı Dünya'ya tanıttı
109 Ülke, 5.000 Sporcu ve 21 Branşta Yapılan Dünyanın En Büyük 3. Spor Organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarının Güreş Müsabakalarının ilki Kavak İlçesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda büyük bir heyecanla yapıldı.
 109 Ülke, 5.000 Sporcu ve 21 Branşta Yapılan Dünyanın En Büyük 3. Spor Organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarının Güreş Müsabakalarının ilki Kavak İlçesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda büyük bir heyecanla yapıldı.

4 sıklette yapılan grekoromen Olimpiyat Güreşlerinin 1. gününde işitme engelliler grekoromen güreş Milli Takımımız 3 Olimpiyat Şampiyonluğu, 1 Olimpiyat üçüncülüğü kazanarak 3 altın ve 1 gümüş madalya aldı.

Sporcularımızdan 59 kiloda Mehmet Ali Yiğit Olimpiyat Şampiyonu, 71 Kiloda Muhammet Akdeniz Olimpiyat Şampiyonu, 80 Kiloda Ahmet Talha Kacur Olimpiyat Üçüncüsü, 98 Kiloda İlhan Çıtak Olimpiyat Şampiyonu ve Ayrıca Üst Üste Beşinci Kez Şampiyon Olarak Olimpiyat Rekortmeni Oldu.


YAŞAR DOĞU'YA BORÇLUYUZ

Yaşar Doğu'nun memleketi olması sebebiyle Kavakta yapılan güreş müsabakalarından dolayı Kavak ilçesi gerek görsel gerek yazılı basında yer alarak ismi Dünyada tanınmış oldu. 


İlk olarak Kavak ismi 1939'da Yaşar Doğu'nun Avrupa ikincisi olması sebebiyle gündeme gelmiş ve ondan sonra Yaşar Doğu sayesinde bir daha da gündemden düşmemişti. 23 İşitme Engelliler Olimpiyatlarında Kavak'ta yapılan güreş müsabakalarından dolayı ismi yeniden gündem oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.