2. EL ARAÇ PİYASASINI ENDİŞE SARDI

GENEL Haber Girişi : 26 Şubat 2021 18:56
2. EL ARAÇ PİYASASINI ENDİŞE SARDI
Uzmanlar 2. el araç piyasasının normalleşme ile birlikte geriye döneceğini iddia ederek şimdiden piyasayı büyük endişe sardığını ifade ediyorlar.

NORMALLEŞME 2. ELİ VURACAK


Uzmanlar 2. el araç piyasasının normalleşme ile birlikte geriye döneceğini iddia ederek şimdiden piyasayı büyük endişe sardığını ifade ediyorlar.


Normalleşme ile fabrikalar üretime başlayacağı ve piyasaya bol miktarda sıfır aracın gireceği düşünülüyor.


İkinci el araba fiyatları ile ilgili son durum araba satın almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 


Araç almak için acele etmeyin


Araç alacak olanların acele etmemesi gerektiğini de ifade eden uzmanlar üç ay belirleyici bir zaman olarak yeterlidir. Bu süreyi bekleyin. Sıfır araç yerine ikinci el araçlara binmemiş olursunuz. 2. Eldeki fiyatlar anormaldir. Kesinlikle eski rakamlara düşecektir. Ülkemiz araç çöplüğüne dönüşmesin dediler. 


Uzmanların açıklamaları da yakından takip ediliyor. Bir süredir oto galericiler piyasada yaprak kımıldamadığını belirtiyordu. Son olarak normalleşme adımlarının atılacağının duyurulmasından sonra piyasadan hareketlilik sinyalleri geldi. Peki, şu anda ikinci el araç piyasasında son durum ne? İkinci el araba fiyatları düşüyor mu, yükselecek mi? Şimdi araba alınır mı?


Bu yılın ilk ayında, ilanlar üzerinden yapılan analize göre, ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında bir önceki aya göre ortalama yüzde 1,4'lük fiyat düşüşü gözlemlendi. İkinci el pazarında en çok satışı gerçekleşen ilk 28 markanın 200 modeline ait 800 varyantın 15 farklı model yılındaki 70 bin 580 adet ilandaki fiyat değişimleri incelenerek yapılan analize göre en fazla fiyat düşüşü A ve B-SUV segmentinde belirlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.