15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

GÜNDEM Haber Girişi : 12 Temmuz 2020 21:46
15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?
15 Temmuz bu yıl çarşamba gününe denk geliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü resmi tatil mi? sorusunun cevabı ise temmuz ayına girilmesiyle birlikte araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 15 Temmuz ile ilgili detaylar...

15 Temmuz bu yıl çarşamba gününe denk geliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü resmi tatil mi? sorusunun cevabı ise temmuz ayına girilmesiyle birlikte araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 15 Temmuz ile ilgili detaylar...


15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?


15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, resmi tatil olarak ilan edildi.

İşte o karar....


MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadesini gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hükümet adına yaptığı konuşmanın ardından, Görüşülen ve kabul edilen teklifle Kazan ilçesinin adı “Kahramankazan” olarak değişti. Ayrıca 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak resmi tatil ilan edildi.

Etiketler : 15 TEMMUZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.