TWİTTERDAKİ SAHTE HESAPLAR KAPANIYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2013 13:05
 TWİTTERDAKİ SAHTE  HESAPLAR KAPANIYOR
Gezi Parkı olaylarının ardından hükümetin sahte hesaplar konusunda adım atmasını istediği Twitter 'ın düğmeye bastığı idida edildi. Türkiye'de ofis açmak için hükümetten "yasadışı paylaşımda yer sağlayıcılara yönelik hapis cezasını kaldırın" isteğ

Gezi Parkı olaylarının ardından hükümetin sahte hesaplar konusunda adım atmasını istediği Twitter 'ın düğmeye bastığı idida edildi. Türkiye'de ofis açmak için hükümetten "yasadışı paylaşımda yer sağlayıcılara yönelik hapis cezasını kaldırın" isteğinde bulunan Twitter, operasyon başlatarak sahte hesapların tümünü kapattı. Bu durum ünlülerin, sayıları milyonları bulan takipçi sayısının azalmasına yol açtı.

1 GÜNDE HESAPLAR SİLİNDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yöneticileri geçtiğimiz haftalarda ABD'de silikon Vadisi'ne giderek Twitter'ın merkezini ziyaret etmişti. Buradaki görüşmede Twitter'ın Türkiye'de ofis açma isteği ve sahte hesaplar gündeme geldi. Türkiye, Twitter'ın ofis açmasının önündeki engelleri kaldırma sözü vermiş, bunun üzerine Twitter'da kullanılmayan milyonlarca sahte hesabı 1 günde sildi.

ÜNLÜLER'İN TAKİPÇİ KAYBI

Türkiye'de de yoğun twitter kullanıcısı olan Erol Köse'nin takipçi sayısı yaklaşık 2 milyondan bir anda 900 bine inerken, sanatçı İbrahim Tatlıses'in takipçileri ise yarım saatte 100 bin azaldı. Tatlıses bu duruma yine Twitter üzerinden tepki gösterdi. Demet Akalın ise bir takipçisinin "Twitter aktif olmayan hesapları kapatıyor" uyarısıyla durumdan haberdar oldu. Cem Yılmaz ve Murat Boz gibi ünlülerle Pucca, Beyinsizadam, İstiklal Akarsu gibi Twitter fenomenlerinin de takipçi sayılarında azalma oldu.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA VAR

Twitter'da son günlerde özellikle Türkiye'deki kullanıcıların takipçi sayılarının azalmasıyla ilgili iddialar hakkında şirket CEO'su Dick Costolo ilk kez açıklama yaptı.

"MUHALİF HESAPLAR KAPATILMIYOR"

Twitter üzerinden Türk kullanıcıların sorularını yanıtlayan Costolo, hükümetle anlaşmaya varıldığı ve muhalif tweet atanların hesaplarının kapatıldığı iddialarının 'doğru olmadığını' söyledi.

"HÜKÜMETLE ANLAŞMA YOK"

Bir kullanıcının 'Neden Türk hükümetiyle anlaşmaya vardınız?' Yönündeki sorusuna ise Costolo, 'Böyle bir anlaşma yok' yanıtını verdi. Costolo, Türkiye'de karşıt görüşlerdeki grupların birbirleri hakkında sahte spam ve ihbar bildirimindebulunduğunu ifade ederek, bu konuyu netleştirmek üzere çalıştıklarını da ekledi.

TÜRKİYE'DE TWİTTER İSTATİSTİKLERİ

Tüm dünyada 500 milyon hesap bulunan ve bunun 300 milyonu aktif olarak kullanılan Twitter'ın Türkiye'de ise 9.6 milyon kullanıcı hesabı bulunuyor. Bu hesaplardan 6.2 milyonu aktif kullanıcıları olurken sahte hesap sayısı ise 600 bini buluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.