İLKADIM'DA İBRAHİM SADRİ RÜZGARI

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 27 Mayıs 2014 15:05
 İLKADIM'DA İBRAHİM SADRİ RÜZGARI
İlkadım Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen özel gecede Necip Fazıl Kısakürek anıldı. Özel gecede sahne alarak Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini seslendiren İbrahim Sadri izlyenleri adeta mest etti.
İLKADIM'DA İBRAHİM SADRİ RÜZGARI

 İlkadım Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen özel gecede Necip Fazıl Kısakürek anıldı.  Özel gecede sahne alarak Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini seslendiren İbrahim Sadri izlyenleri adeta mest etti.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Üstad Necip Fazıl Kısakürek özel programında usta yorumcu İbrahim Sadri sahne aldı. Katılımın aşırı yoğun olduğu programda koltukların dolması üzerine konuklar merdivenlere oturmak zorunda kaldı. Yr. Doç.Dr. Dursun Ali Tökel'in konuşmacı olarak katıldığı özel gecede, Tökel Necip Fazıl'ın hayatı ve yaşamından kesitler anlattı.

 TOK'TAN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Program öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım'a salonların yetmediğini İlkadım Belediyesi olarak Samsun'a yakışır büyüklükte bir kültür merkezi yapılacağını belirtti. Başkan Tok " Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma gecesinde, bu kadar özel bir gece sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk islam coğrafyasında önemli ve kutlu bir yeri olan üstadımızın aramızdan ayrılarak sevdiğine kavuşmasının 31. yılındayız. Aynı zamanda O'nun bugün onun doğum günü. Necip Fazıl Kısakürek  Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatı ile Türk düşünce ve sanatına damga vuran büyük bir mütefekkir. Zor zamanlarda kimsenin bir adım öne çıkamadığı dönemlerde sağına soluna bakmadan ben varım diyen üstad hayatından belirlenen değil hep belirleyen olmuştur. Fikirlerini şiirleriyle dile getiren Kısakürek bu dünya için önemli insandır. Tam bir çile ve dava adamı olan üstad mukaddes bir davanın temsilcisiydi. Böylesi bir insan için buraya toplanan bu kalabalığı görünce gururlanmamak elde değil. Salonun koltuklarını, merdivenleri tıka basa dolduran konuklarımıza buradan bir müjde iletmek istiyorum. Görüyoruz ki İlkadım'a artık daha büyük salonlar gerekiyor. Bizde bu konuda üzerimize düşeni yapmak için kolları sıvayarak İlkadım'a yakışır, Samsun'a yakışır  bir büyüklükte, modernlikte salon yapacağız.Usta yorumcu İbrahim Sadri kardeşimize üstad Necip Fazıl'ın bu özel gecesinde bizlerle birlikte olmasından dolayı teşekkür ediyorum, ağzına yüreğine sağlık." diye konuştu.

SALON AYAKTA ALKIŞLADI

Yr. Doç.Dr. Dursun Ali Tökel'in sunum konuşmasından sonra sahne alan İbrahim Sadri Necip Fazıl Kısakürek'in unutulmayan şiirleri ile geceyi izlemeye gelen konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Sadri, üstadın "Kaldırımlar, Çile, Muhasebe, Sakarya Türküsü, Sonsuzluk Kervanı, Zindandan Mehmede Mektup, Canım İstanbul, Şarkımız ve O Var-Dua-Geliyorum adlı şiirlerini seslendirdi.

 Gecenin sonunda ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, şair İbrahim Sadri'ye çiçek ve plaket verdi.

Ünlü yorumcu İbrahim Sadri program öncesinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'umakamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.