• İHSANBAŞKAN

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?

SAMSUN'DA KİM KİMDİR? Haber Girişi : 16 Eylül 2014 09:37
 İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?
1974 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994'te Samsun İmam Hatip Lisesi'nden 99'da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
 İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?

 1974 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994'te Samsun İmam Hatip Lisesi'nden 99'da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Okul yıllarında muhalled usulde İslamî ilimler okudu. 2002'de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında "İslam Hukuku'nda Taklit" konulu teziyle yüksek lisans yaptı. Aynı fakültede "İslâm Hukuku'nda Örfün Hükümlere Etkisi" adlı tezini tamamlayarak doktor oldu.

1997 yılında Samsun'un Vezirköprü ilçesinde imam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı. 2007'de Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi'ne müdür olarak atandı.

 1996 yılında Yedibeyza dergisini neşretti. 2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak'ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı. 2008'de Tv5'de "köprü" programını hazırlayıp sundu. Müstear isimlerle farklı türlerde çok sayıda yazı kaleme aldı.

Kurucusu olduğu ve kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutmakta, ayrıca araştırma merkezindeki hocalarla birlikte aylık ilim, fikir ve hareket dergisi olan Hüküm Dergisi'ni çıkarmaktadır.

http://ihsansenocak.com/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.