İhsan İde o slogana tepki gösterdi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Eylül 2015 00:27
 İhsan İde o slogana tepki gösterdi
İde yaptığı açıklamada; ' Türkiye PKK'lılara vatan hainlerine mezar olacak' diyerek slogan atılması gerekliydi. Buraya toplanan ve kendilerini Türk Milliyetçisi olarak tanıtan gurubun attığı slogan kendilerine yakışmamıştır.
İhsan İde o slogana tepki gösterdi  

Slogandaki Provokasyona dikkat çekti

Samsun Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İde: Samsun Askerlik Şubesi önünde toplanan bir gurubun bizi de askere alın diyerek gönüllü askerlik dilekçesi verdiği sırada atılan ' Türkiye kürde mezar olacak' sloganına bu slogan provokasyon içeriyor diyerek  tepki gösterdi. Türk kürt kardeşliği zarar görmemelidir. Böyle bir sloganı nasıl atabilirler.

İhsan İde açıklamada; ' Türkiye PKK'lılara vatan hainlerine mezar olacak' diyerek slogan atılması gerekliydi. Buraya toplanan ve kendilerini Türk Milliyetçisi olarak tanıtan gurubun attığı slogan kendilerine yakışmamıştır. İçerisinde bulunduğumuz gergin ortamda heyecanla söylendiğini sandığım 'Türkiye kürde mezar olacak' sloganına devam edilince elinde mikrofon bulunan arkadaşı uyarmak istedim. Bunu orada buluna birkaç arkadaşla da paylaşıp ben mi yanlış anlıyorum yoksa onlar mı bu sloganı bilerek böyle atıyorlar diyerek istişare ettim. Daha sonra giderek uyarıda bulundum.  Ancak uyarımın tam anlaşılmamış olduğunu sandığımdan olacak sivil güvenlik memurları beni oradan uzaklaştırdılar' dedi.

İhsan İde daha sonra facebook sayfasından bir açıklama yayınlayarak kamuoyu ile paylaştı.


İhsan İde yaptığı açıklamada:

"Kendilerini "TÜRKÇÜ TURANCI DERNEKLERİ" ile tanıtan,Bozkurt işareti yaparak" Türkiye Kürde mezar olacak "diye SLOGAN atan bir MHP li veya ülkücü, düşünemiyorum.Bunca verdiğimiz şehide rağmen Türk'ü Kürde, Kürdü Türk'e kırdırtmak isteyene inat, Başbuğun dediği gibi "Türk milliyetçisi bölücü değil,bilakis birleştiricidir."TÜRK KÜRT KARDEŞTİR,AYRIM YAPAN KALLEŞTİR"

"KÜRT TÜRK KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR"


Bu gün 08.09.2015 Samsun Askerlik şubesine gönüllü Asker olmak üzere dilekçe ile başvuruda bulundum.Şubeden çıktıktan sonra,TÜRKÇÜ TURANCILAR DERNEĞİ' ne bağlı kızlı erkekli bir grup bozkurt işareti ve sloganlar eşliğinde, ellerinde bayraklarla askerlik şubesine doğru,basın açıklaması ve gönüllü askerlik başvurusu yapmaya geldiklerine şahit oldum.Çeşitli sloganların arasında 3.kez "TÜRKİYE KÜRDE MEZAR OLACAK" sloganını, attıklarında,milliyetçi ülkücü camianın fikir ve düşünce yapısına aykırı ve bölücü bulduğum için, daha fazla dayanamayarak, elinde megafon olan genci uyararak, bu sloganın yanlışlığını ifade etmeye çalıştım. Lakin başarılı olamadım.Sivil emniyetçi oldukları hal ve hareketlerinden anlaşılan görevliler korumasında,ve beni tanıyan bir iki arkadaş eşliğinde, güvenlik amaçlı kalabalık arasından uzaklaştırıldım.Şube karşısında döşemeci arkadaşımın dükkanının önünde bulunan sandalyeye oturarak kendimi dinlenmeye aldım.Güvenlik görevlileri ve bir kaç basın ile, bilgi alış verişinde bulundum..Bu eylemcilerin Milliyetçi Ülkücü camia ile her hangi bir alakalarının olmadığını ancak,MHP adına Bilmeyenler açısından, MHP ve ülkücü camiayı zora bırakacak olan bu slogan,bende birileri tarafından kullanılan sinsi bir oyunun, bir parçasıymış hissi uyandırdı.MHP ve yan kuruluşları tarafından hiç bir şekilde tasvip görmeyeceği aşikar olan bu "SLOGANIN" kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla, "KÜRT TÜRK KARDEŞTİR. AYRIM YAPAN KALLEŞTİR" diyorum. Hiç kimse PKK ile KÜRT kardeşlerimizi karıştırmamalı. PKK her ne kadar Kürtlerden oluşsa da Kürt olup ta bizler kadar hatta bizden çok,bayrak ve vatan aşkıyla dolu olan, bizden eksik yanı olmayan Kürt kardeşlerimizi üzmeye,hiç kimsenin hakkı yoktur.son iki gün içerisinde çok sayıda şehit verdik acımız elbet çok büyük,ancak Bu sloganı atanları,Türk Kürt çatışmasından medet uman,bu Milletin Düşmanı ve Maşaları gibi görüyor, şiddetle kınıyorum" dedi.

08 EYLÜL 2015

ihsan İDE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.