Facebook şehri kuruluyor

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ekim 2013 03:01
 Facebook şehri kuruluyor
Facebook , çalışanları için 120 milyon dolarlık küçük bir şehir kuracak.58 bin 600 metrekarelik alanda 394 ünite ve ev barınacak. Facebook kompleks için "Zuckland" ve "Facevbookville" gibi isimler konuşuluyor.
Facebook , çalışanları için 120 milyon dolarlık küçük bir şehir kuracak.58 bin 600 metrekarelik alanda 394 ünite ve ev barınacak. Facebook kompleks için "Zuckland" ve "Facevbookville" gibi isimler konuşuluyor.

Facebook, Menlo Park çalışanları için toplamda 120 milyon dolar gibi rekor bir harcama yaparak özel bir barınma projesi gerçekleştirecekAnton Menlo adını taşıyacak olan kompleks,Facebook  merkeze sadece yürüme mesafesinde olacak ve 394 ünite ile evi bünyesinde barındıracak.

Bu özel mahallede spor salonları ve hatta Facebook çalışanlarının köpeklerini bırakabilecekleri günlük bakım merkezleri de mevcut olacak. Bu küçük boyutlu şehirde, doktordan tutun da, bisiklet tamir dükkanına kadar her türlü ihtiyaca cevap verecek ünitelerin bulunması da kararı verilenler arasında. 

St. Anton Partners ile ortak çalışacak olan Facebook, toplamda (yaklaşık olarak) 58 bin 600 metrekarelik alanı bu mini şehir için satın alacak. Kompleksin aynı zamanda Menlo Park çalışanlarının yüzde 10'unu barındıracağı söyleniyor. Yani bölgedeki evler dışarıdan gelen kiracılara da açık olacak ve Facebook şirket için bir başka gelir kapısına dönüşecek.

 Facebook kompleks için markanın çalışanları şimdiden enteresan isimler düşünmeye başlamışlar. Bunlar arasında "Zuckland" ve"Facevbookville" gibi örnekler mevcut
Etiketler : Facebook
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.