Yoksulların Doktoru Muhammed Abdulgaffar Meşali

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ekim 2022 22:01
Yoksulların Doktoru Muhammed Abdulgaffar Meşali
Mısır'daki yoksul kişilere destek olmasıyla tanınan hayırsever doktor Muhammed Abdulgaffar geriye iyiliklerle dolu bir hayat hikayesi bıraktı

Hayatını yoksullara yardıma adayan ve Arap dünyasında "fakirlerin doktoru" olarak bilinen Muhammed Abdulgaffar Meşali (V. 28 Temmuz 2000)

 

 

- Hayatı zorluklarla geçen Meşali, mütevazı bir şekilde yoksullara yardım ederken, hastalarını birçok defa ücretsiz muayene etti.

 

Vasiyeti: "Fakirlere iyi davranmanızı vasiyet ediyorum"

 

 

Bir gün muayeneye gelen çocuğa iğne vurması gerekiyordu, iğne paralı idi.

 

Anne, bu iğneyi alırsam, bir ay açız deyince büyük kardeşi camdan kendini aşağı attı! İntihar ederken Anne kardeşime iyi bak dedi.

 

İşte herşey ondan sonra değişti Meşali için.

 

Kardeşini yaşatmak ve sofradan bir tabak eksiltmek için kendini feda eden kardeşi hiç unutmadı Doktor Meşali. Zengin muayenehanesini kapattı! Mısır’ın en fakir mahallesinde muayene açtı, tüm hastaları ücretsiz muayene etti.

 

Özellikle çocukları. Marka kıyafetleri çıkardı. Onlar gibi giyindi.

 

Fakirlerin Doktoru olarak onu tüm Mısır, Tüm Tıp Dünyası tanıdı. Bu dünyadan bir Adamoğlu ADAM GEÇTİ

 

Fakirlerin, Kimsesizlerin doktoru Muhammed Abdulgaffar Meşali SAYGI ile anıyorum… Dini, Dili, Rengi ne olursa olsun İYİLER İYİDİR.

 

Mekanın Cennet olsun doktor Meşali.

Etiketler : Meşali
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.