Türkiye'yi alev alev sarar

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Şubat 2013 14:12
Türkiye'yi alev alev sarar
Mustafa Kemal Atatürk'e Anadolu'da 200 atlı asker ile destek vererek Türkiye'nin Kurtuluşu için ilk kıvılcımı yakan Kavak halkının, 90 yıl sonra millet iradesinin sandığa yansıması için İlkadım'da yeni bir kıvılcım yaktığını belirten İlkad
Mustafa Kemal Atatürk'e Anadolu'da 200 atlı asker ile destek vererek Türkiye'nin Kurtuluşu için ilk kıvılcımı yakan Kavak halkının, 90 yıl sonra millet iradesinin sandığa yansıması için İlkadım'da yeni bir kıvılcım yaktığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, "Türkiye'yi alev alev saracak olan bu örnek tesadüf olamaz" dedi


Mahmutbeyli'de düzenlenen Kaz Tirit Yemeği etkinliğine katılan İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kurtuluş Mücadelesi'nde pek fazla dile getirilmeyen ancak, ülke tarihi açısından çok önemli bir konuyu gündeme getirdi.  Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a geldiğinde ülkenin kaos ve işgal altında olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Düşünün ülkeyi kurtarmak için yola çıkıyorsunuz. Her yerde bir kırgınlık, tükenmişlik, bezginlik hakim. Mahmur Dağı'na geliyorsunuz ve tarlasını süren yaşlı ve engelli bir vatandaş ile karşılaşıyorsunuz. Halkı verdiğiniz mücadeleye dahil etmek için "Ülke düşman altında sen burada çit sürme peşindesin" diyerek uyarıyorsunuz. Aldığınız cevap ise tüm ümitleri kıracak cinste; "Paşa paşa sen ne diyon? Biz üç kardeştik. İki de oğul vardı. Yemen'de Kafkas'ta Çanakkale'de hepsi elden gitti. Bir ben kaldım. Ben de yarım adamım. Evde sekiz öksüz ile 3 dul kalmış kadın var. Hepsi benim sapanımın ucuna bakar. Şimdi benim vatanım da yurdum da şu tarlanın ucu. Düşman oraya gelinceye dek benden hayır yok." İşte böylesi bir ruh haliyle Mustafa Kemal Paşa Kavak'a ulaştığında Kavaklı Canbolatoğlu Ekrem Bey, Mustafa Kemal Paşa'yı askerce selamladıktan sonra "Şu saniyeden itibaren iki yüz adamımla emrinizdeyim Paşam" demiştir. Bu ilk kıvılcım ülkeyi kurtaran özgürlük ateşi olmuş, dalga dalga yayılmıştır" dedi. 


BU TESADÜF OLAMAZ
Aradan tam 90 yıl geçmesine rağmen Kavak insanının özündeki vatanseverliğin tekrar kendini gösterdiğini belirten Demirtaş, "Partilerin oradan, buradan şuradan birilerini kollayarak halkın önüne milletvekili ve belediye başkan adayı olarak getirdiği bir dönemde, Kavak insanı tarih sahnesine yeniden çıkmış, milletin kendi iradesinin sandığa yansımasına neden olmuştur. Bu harekete Çarşambalısı, Bafralısı, Giresunlusu, Tokatlısı, Amasyalısı da canı gönülden destek vermiştir. Hem de bu Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı İlkadım ilçesinde olmuştur. Bu tesadüf olamaz. Kavak halkı tam 90 yıl sonra İlkadım'da yeni bir kıvılcım yakmıştır. Bu kıvılcım tıpkı Canbolatoğlu Ekrem Bey'in yaktığı gibi tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılacak, ülkemizi daha demokratik hale getirecek bir kıvılcımdır. İnşallah bu hareketi, Çarşambalı, Bafralı, Termeli, Giresunlu, Ordulu, insanlarımız da yaparak, halk nazarında yüzde 1 dahi oyu olmayan, kollanarak önlerine sürülen adaylar yerine kendi istedikleri insanları milletvekili ve belediye başkanı yapacaklardır. Kavak halkı iradesi ile bu yolun önünü açmış, İlkadım'daki diğer hemşehri grupları da bu harekete katılarak ülkemizin siyasi geleceği için çok önemli tarihsel bir adım atmışlardır." diye konuştu. 




GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK
Halkın iradesi ile belirlenen adaylardan kim kazanırsa kazansın, sonuçta bunun milletin kazancı olacağını vurgulayan Demirtaş, "Türk insanı kimi seçeceğini iyi bilir. Bu yol açıldığı takdirde kaliteli insanların da önü açılmış olacaktır. İlkadım Belediye Başkanı olarak kendimizde hiçbir zaman maharet aramadık. Çünkü, biliyorum ki maharet ne bende ne bir başka belediye başkanı veya milletvekilinde. Maharet halkın ta kendisindedir. Siz olduğunuz için biz buradayız. Siz varsanız biz varız. Ve bilin ki, sizlerin başını hiçbir zaman öne eğdirmeyecek bir belediye başkanınız var. Şu da gayet iyi bilinmeli ki, hizmet yaparken Allah'ın hiçbir kulunu da ayırt etmeyiz. Tıpkı Hazreti Yunus'un dediği gibi, Biz gelmedik dava için, Bizim işimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik. Allah gönüllerimizden birbirimize duyduğumuz muhabbetleri ayırmasın. Allah bu aziz millete hizmet edenlerin yolundan bizi ayırmasın. Bu birlikteliğimizi bozmasın" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.