Toktamış Ateş Hoca vefat etti

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ocak 2013 10:49
Toktamış Ateş Hoca vefat etti
Bir süredir tedavi gören gazeteci Toktamış Ateş dün gece saat 02:00 sularında yoğun bakım ünitesinde organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.
Bir süredir tedavi gören gazeteci Toktamış Ateş dün gece saat 02:00 sularında yoğun bakım ünitesinde organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Toktamış Ateş, 2 ay önce ayağındaki yaralar nedeniyle ameliyat olmuştu. Ameliyat sonrasında Ateş, Çapa Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu. En son hastaneye gittiğinde diz altındaki damarların neredeyse bitme aşamasına geldiği fark edildiğini belirten Ateş, kendisi ile ilgili yayınladığı mesajda "Ayağıma kan gitmediği ve yaraların da bu yüzden iyileşmediği ortaya çıktı. Acilen ameliyata aldılar. Hem bacağımın üst kısmından damar alarak aşağıya naklettiler, hem de plastik damar taktılar. Yaralarımın kapanması için önümde bir ay daha var" demişti.

Toktamış Ateş kimdir?

1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta ögrenimini Avusturya Ortaokulu'nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1969'da "Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanısıra, değişik kurumlarda ders verdi.

Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanısıra, kurucuları arasında yeraldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesidir. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, son olarak Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.