Seyyit Kutbiddin Hz.nin kabri onarılacak

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 23 Aralık 2012 18:45
Seyyit Kutbiddin Hz.nin kabri onarılacak
İlkadım Belediyesi, Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesi ile bir camiyi de bulunduran tarihi mezarlığın restorasyonu için tarihi bir adım atacak.
İlkadım Belediyesi, Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesi ile bir camiyi de bulunduran tarihi mezarlığın restorasyonu için tarihi bir adım atacak.

Dini, Tarihi ve Kültürel Önem Taşıyan Mekanları Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Vakfı (AHSEN) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Tekeci, Başkan Yardımcısı Seyfettin Arslan, yönetim kurulü üyesi  İsmail Sevindik, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Demirtaş’a AHSEN Vakfı olarak yaptıkları çalışmalar ile projeler hakkında bilgi veren Rasim Tekeci, İlkadım ilçesi sınırları içinde bulunan Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesi ve mezarlık sahasının daha önce restore edileceğinin duyurulmasına rağmen hala bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

AHSEN Vakfı Başkanı Rasim Tekeci, Başkan Necattin Demirtaş’tan Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu cami ve mezarlığı harabe görünümünden kurtarmak için  Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi ve AHSEN Vakfının ortaklaşa yürüteceği restorasyon çalışması için destek istedi.

“Geçmişine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanların gelecekten nasıl umut bekleyebilir” diyen Başkan Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi olarak biz, üzerimize düşeni yapacağız. Herkesin de üzerine düşeni yapması gerekir” dedi
AHSEN Vakfına her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Geçmişine ve maneviyatına duyarlı insanların, bu türlü çalışmalar içersinde olması memnuniyet verici. Biz İlkadım Belediyesi olarak, yapılacak olan ortak çalışmada üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Rasim Tekkeci ziyaretin sonunda, Samsun ilinin önem taşıyan dini ve kültürel mekanlarının bir araya getirildiği “Evliyalar” adlı ansiklopediyi Başkan Demirtaş’a hediye etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.