Şehidin Evinde Hüzünlü Bekleyiş

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2012 21:27
Şehidin Evinde Hüzünlü Bekleyiş
Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Bedri Nayim'in baba evinde hüzünlü bekleyiş devam ediyor.
Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Bedri Nayim'in baba evinde hüzünlü bekleyiş devam ediyor.

Aslen Erzurumlu olan ve babasının vefatından sonra ailesi Samsun'a yerleşen Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Bedri Nayim'in annesi 68 yaşındaki Nahice Nayim ve diğer yakınlarına taziye ziyaretleri devam ediyor. Acılı anne Nahice Nayim'in ayakta ilaçlarla durduğu gözlenirken, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılıyor.

Aile bireyleri, bazı yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Bedri Nayim'in yeğeni 20 yaşındaki Mert Çoban, "Yayınlanan haberlerde, dayımın anneanneme, 'Anne ben depodayım, hakkını helal et' dediği yazıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Depoda konuşmanın yasak olduğunu herkes biliyor. Annesiyle, şehit olmadan 2 gün önce görüşüyor. En son konuşmasında da annesine 'Anne ben depoya giriyorum, çıkınca seni ararım' diyor. 'Ben depodayım' demiyor. Anneannem ve ailemizdeki bazı kişiler burada ayakta ilaçla duruyorlar. Anneanneme soru üstüne soru sordular ve söylemediklerini yazdılar" dedi.

Acılarının büyük olduğunu vurgulayan şehit yeğeni Mert Çoban, "Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Bir Türk genci ve askere gidecek bir genç olarak, şehit haberlerini duydukça üzülüyorum. Ailece içimiz yanıyor. Bu olay, Türkiye'de her eve ateş düşürdü" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Bedri Nayim'in yeğeni 20 yaşındaki Mert Çoban, "Sayın Başbakanımız, muhalefet partileri ile kafa kafaya verip bu sorunu çözmeli. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum, lütfen diğer partiler ile bir araya gelin ve sorunu çözün" ifadelerini kullandı.

Öte yandan aileye taziye ziyaretinde bulunan İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven ise anne Nahice Nayim'le görüşerek, "Biz belediye olarak buradayız, sizin yanınızdayız. Oğlunuz şehit oldu. Bu, Allah'ın takdiridir. Şehitlik çok büyük bir makamdır. Yarın kıyamete gittiğiniz zaman o sizi ve aileyi karşılayacaktır. Başınız sağ olsun" şeklinde konuştu.

Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Bedri Nayim'in Samsun'daki evinin çevresine ve balkonuna Türk bayrakları asıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.