Samsun böyle hizmeti ilk defa yaşıyor

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 19 Aralık 2012 21:21
Samsun böyle hizmeti ilk defa yaşıyor
Bu yıl 100 bin asfalt döktüklerini söyleyen Başkan Demirtaş, 2012 yılında, 500 sokağa girerek, 37 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.
 Bu yıl 100 bin asfalt döktüklerini söyleyen Başkan Demirtaş, 2012 yılında, 500 sokağa girerek, 37 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

 

2009 yılında göreve başladığında İlkadım Belediyesi’nin genel bütçesinin 40 milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, Bu yıl asfalt, kaldırım ve baskı beton çalışmasıyla birlikte, yollara  37 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydetti.

500 sokağın 350’sinde asfalt, geriye kalan 150 sokakta ise, parke taş, kaldırım ve baskı beton çalışması yaptıklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,  Türkiye model olacak bir yol çalışması yaptıklarını belirterek, " Biz aynı anda 120 sokağa gireceğimizi söylediğimizde kimse bize inanmadı. Bu işi nasıl yapacaksın diye soranlar oldu. Biz, aynı anda cadde ve sokaklarımıza girerek adeta İlkadım’ı şantiye alanına çevirdik. " dedi.

Karadeniz’de sadece İlkadım Belediyesi’nin araç filosunda bulunan sathı kaplama aracıyla 5 ayda 15 km sathı kaplama yaptıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, " Kıran, Ahullu, Toybelen, Yeşiltepe, Derecik, Avdan, Kuşculu, Kavacık,   gibi kırsal diye tabir edilen, yolu olmayan mahallerimizde sathı asfalt kaplama çalışmalarıyla vatandaşımızı, toz ve çamurdan kurtardık. " diye konuştu. 

Yap-boz mantığıyla iş üretmediklerini ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, Yap-boz’un  yer altı box sistemi ile yok olacağını söyledi. Asfalt ve yol çalışmalarında alt yapıya yeteri kadar önem verilmediğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, " Avrupa’da yaygın olarak uygulanan yer altı box sisteminin Türkiye’de de faaliyete girmesi gerektiğinin altını çizdi. Alt yapı çalışmalarına da gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, Avrupa ülkeleri asfaltta box sistemini uyguluyor ve alt yapıları da  çok sağlam. Box sistemi sayesinde, elektrik, doğalgaz, su gibi çalışmalar için asfalt yüzeyine dokunmadan  yer altına inilerek yapılan bir sistem.  Biz de ise durum tam tersi. Yeni döktüğümüz asfaltlar 2 gün sonra tekrar eşilerek tahribata uğruyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir. ” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.