Post cihazı dolandırıcılığına dikkat!

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Aralık 2023 12:30
Post cihazı dolandırıcılığına dikkat!

Dolandırıcılığın sonu gelmiyor

 

KREDİ KARTI'YLA ALIŞVERİŞ YAPANLAR DİKKAT!

 

KART'TAN ÖDEMELERDE 'POST' OYUNU!

 

Bir yandan hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar, diger yandan da akla hayale gelmez dolandırıcılık yöntemleriyle savaşıyor.

 

Vatandaşların cebine göz diken uyanık işyerleri, hileli yöntemlerle haksız kazanç sağlamaya devam ediyor.

 

Ürün reyonlarında saatte değişen etiket oyunlarına, bir yenisi daha eklendi.

 

Müşterinin, iyi niyet ve dalgınlığını fırsata çeviren bir takım uyanık işyerleri, kredi kartı ile ödeme yapan müşterilerini, 'post cihazı arıza veriyor!, 'internet yavaş'', 'çekmedi bir daha deneyin' diyerek, saniyeler içinde, müşteriye, 'post' üzerinden birden fazla çekim yaptırılarak kandırıyor.

 

Bu yönde vatandaşlardan, bir hayli şikayet aldıklarını söyleyen Tüketici dernekleri ve uzmanlar, vatandaşları, alışveriş esnasında etiket fiyatı ile ekrana gelen rakamı, sonrasında da mutlaka fiş alarak, aldıkları fişi dikkatlice incelemeleri konusunda uyarıyor.

 

Bu yolla haksız kazanç elde edenlerin, vatandaşın, bir anlık dalgınlığı ve dikkatsizliğinden faydalandıklarını dile getiren uzmanlar, ayrıca, alışveriş fişini umursamayarak önemsiz görmenin de bu tür dolandırıcılıklarda önemli bir rol oynadığını söylüyorlar.

 

Herşeyden önce alışveriş sonrası, işyerinin fiş verme zorunluluğu olduğu gibi, vatandaşında  fiş almasının, vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu bakımından zorunlu olduğunu ifade eden uzmanlar: 

 

"Kanunen fiş vermeyen işyeri kadar, fiş almayan müşteride esasen cezalı durumda kabul edilir. Böylelikle, vatandaş kendi hakkını korurken, devletin ve isyerinin de hakkını korumuş olur. Alışveriş giriş kapısından çıkış kapısına kadar dikkatli olunması gereken bir faaliyettir. Alışverişte, müşterinin hatta işyerinin dalgınlık, dikkatsizlik ve umursamazlık gibi durumlara yer yoktur. Kötü niyetli olanlara fırsat vermemek için, vatandaşlarımız, son derece dikkatli olmalılar, fiş kontrolü konusunda da olabildiğince dikkatli ve titiz davranmalılar."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.