Mustafa Dağıstanlı'dan Çakallı Melemenine övgü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Eylül 2016 20:21
Mustafa Dağıstanlı'dan Çakallı Melemenine övgü
Üç defa Dünya ve iki Olimpiyat Şampiyonu olan Mustafa Dağıstanlı Hocası Yaşar Doğu'nun Kavak Emirli'de yapımı tamamlanan Güreş Müzesini ziyaret etti.
 Üç defa Dünya ve iki Olimpiyat Şampiyonu olan Milli Güreşçi Mustafa Dağıstanlı Hocası Yaşar Doğu'nun Kavak Emirli'de yapımı tamamlanan Güreş Müzesini ziyaret etti.


Ziyaretten sonra Melemeniyle ünlü Çakallı'da mola veren Dağıstanlı'ya burada Melemen Yemeği ikram edildi. 

Mustafa Dağıstanlı bu güzergahtan her geçişinde mutlaka melemen yemeği yediğini ve her defasında beğendiğini ifade etti. 


Dağıstanlı; 'Her yörenin ayrı bir damak tadı var. Bu bölgenin Melemen yemeği de bunlardan birisidir. Havası ve manzarasıyla güzel bir yöre. Uzun yolculuklardan sonra hem dinlenme hemde yemek ihtiyacını giderme bakımından yolcular için de bir avantaj. Tabi tadın formülünden birisi de dostlarla birlikte yenilmesidir. Bölgenin ekonomisine de ciddi katkı sağladığını görüyorum. Gelişen şartlara ayak uyduran firmaları gördükçe de seviniyorum' dedi.


Dağıstanlı'ya ziyaretinde  ile Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Yaşar Doğu Kitabının Yazarı Ahmet Seven ve TRT Samsun Temsilcisi Mehmet Gençali'de eşlik etti. 


Çakallı'da Menemen hizmeti veren 'Kasımzade Menemen' salonu işletmecisi Zihni Sefa Kaya : "Mustafa Dağıstanlı Türkiyemizin gurur duyduğu  bir milli güreşçimiz kendisine  saygıyla selamlarımı sunuyorum. Çakallı ya gelmekle bizi gururlandırdı. ALLAH dan kendisine hayırlı ömürler diliyorum Yaşar Doğunun kabri nur mekanı cennet olsun vatana ve millete hizmet edene selam olsun. Salonumuzda görüp ağırlamaktan büyük mutluluk duydum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.