MAKEDONYA'DAN 24 HAZİRAN MESAJI

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 08 Haziran 2018 14:06
MAKEDONYA'DAN 24 HAZİRAN MESAJI
Türkiye başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olursa güvendedir, iyidir. Siz iyiyseniz o zaman biz de Evlâd-ı Fatihan olarak, etnik çatışmaların göbeği olan Balkanlarda iyiyiz, güvendeyiz.

MAKEDONYA'DAN 24 HAZİRAN MESAJI


SAMSUN BÜLTEN MAKEDONYA ÖZEL


Erdoğan iyi olursa, Türkiye iyi olur, o zaman biz de iyi oluruz


    Türkiye başında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan olursa güvendedir, iyidir. Siz iyiyseniz o zaman biz de Evlâd-ı Fatihan olarak, etnik çatışmaların göbeği olan Balkanlarda iyiyiz, güvendeyiz.                                                                                                                                                

Makedonya dağlarının bir tepesinde kalan Yörük annemizin duasıdır bu, Türkiye başında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan olursa güvendedir, iyidir. Siz iyiyseniz o zaman biz de Evlâd-ı Fatihan olarak, etnik çatışmaların göbeği olan Balkanlarda iyiyiz, güvendeyiz. Ninemizin bunu söylemesinin haklı nedenleri var elbette. Bu nedenlerin en başında örnek olarak gösterebileceğimiz Yücel teşkilatına mensup eğitimcilerin idam edilmesidir. 1947-1948 li yıllarda Yugoslav polisi tarafından takip edildiklerini anlayan genç Türk soydaşlar İstanbul’a gidip o dönemin devletinden onları korumaları için yardım ister. Malesef “Misak-ı Milli dışındaki Türklerle biz uğraşamayız”  gibi olumsuz bir cevap alıp Balkanlara geri dönerler. Döndükleri gibi de, dinlerini, dillerini kültürlerini korudukları için idam edilirler. Oysa Türkiye Cumhuriyeti yanlarında olsaydı sonuç çok farklı olabilirdi!


Türkiye Cumhuriyeti Balkanlar için özellikle de Makedonya için çok önemli bir etkendir. Son dönem yönetimin AK Partinin iktidara geldiği günden beri Türkiyenin gücü burda da hissedilmektedir ve güven kaynağı oluşturmaktadır. AK Parti başında da Recep Tayyip Erdoğan asla bu topraklardan elini çekmemiştir, TİKA’yı, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ni, MATTO’sunu, Halk Bankı v.s gibi kurumları göndererek burada yaşayan yerel halkın da umut ışığı olmuştur. En sonunda da Maarif okullarının açılmasıyla birlikte buradaki Türk (Türkiye) kimliğine gölge düşürmeye çalışan, terörü destekleyen kuruluşların kabusu olmuş, halkın da sevdası olmuştur. En önemlisi de yıllarca süren zorluklara, sınavlara rağmen eğilmeden dik durmaktadır. 24 Haziran seçimlerinin ilanıyla, Türklerin yaşadığı Avrupa’nın her bölgesinde olduğu gibi YSKM Balkanlarda, Makedonyada da Seçim Kurul Merkezi kurdu. Merkezin kurulmasıyla Salih UTAŞ da Makedonya – SKM başkanı olarak atandı ve erken seçim çalışmaları Avrupayla birlikte eş zamanlı başladı. Merkez, Başkanı da dahil olmak üzere 10 kişilik bir yönetim ve yaklaşık 25 kişilik gönüllü bir ekiple çalışmaktadır. Çalışmalar ev sohbetleri, ev, hastane, huzurevi ziyaretleri, STK, dernek, esnaf ziyareti, festival, kermez, panayır düzenlemeleri, burada okuyan öğrencilerle buluşma, iftar ve salon programlarından oluşmaktadır. Ziyaretler esnasında neden AK Parti olması gerektiğini anlatan, nasıl oy kullanmaları gerektiğini açıklayan broşürler dağıtılmaktadır.  Aynı zamanda kurulan arama ve bilgilendirme merkezi ile de seçmenler bizzat aranıp demokratik hakları olan oy kullanımını nezaman, nerde ve nasıl kullancakları ile ilgili bilgilendirilmektedir.


Makedonya – SKM’nin seçim çalışmaları Başbakan yardımcısı Fikri IŞIK’ın danışmanı sayın Yahya COŞKUN’un  katılımı ile birlikte yoğunlaşmıştır. Türk kurumlarına resmi ziyaretler dışında şehir ve köyler,  başta Üsküp olmakla birlikte Merkez Jupa bölgesine bağlı Brestovo ve Novak Köyü, Radoviş bölgesine bağlı Topolnitsa, Buçim, Ali Koç, Koc Ali, İştip, Gostivar, Kumanovo ve Kalkandelen şehirlerinde bulunan seçmen vatandaşlarla birebir görüşmeler yapılmıştır. Çalışmaların ciddiyetinden de görüldüğü gibi ninemizin sözleri tam da bu yüzden önemlidir, evet “Erdoğan iyi olursa, o zaman biz de iyi oluruz”. Durmak yok, yola devam!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.