Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezinde Yaşar Doğu anlatıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Ocak 2024 11:52
Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezinde Yaşar Doğu anlatıldı

Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun Hayatı ve Şampiyonlukları konulu bir konferans gerçekleştirildi.

 

Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil'in de katıldığı konferansta Araştırmacı yazar Ahmet Seven  konuştu.  

 

Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil yaşar Doğu'nun memleketinde görev yapmanın kendisi için ayrı bir onur olduğunu ifade ederek: Bu büyük sporcuyu gençlerle tanıştırmanın önemli bir görev olduğunu söyledi.  

 

Yaşar Doğu Kitabının yazarı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven öğrencilere Yaşar Doğu'nun önlerinde en iyi rol modellerden birisi olduğunu ifade etti. 

 

Seven: Şampiyonlukları, örnek ahlakı, mücadelesi ve yetiştirdiği şampiyon talebeleriyle birlikte güreşimize kazandırdığı ahlak disiplin ve felsefeyi daha iyi anlamalı, akademik seviyede tespitler çıkararak sporculara aktarılmalıdır. Yaşadığı dönemin zor şartları altında hayatını milletine vakfeden, vatan-millet ve bayrak sevdalısı bu spor dehasından alınacak dersler vardır.

      Hayali kahramanlar üretip genç nesillere sunmaya çalışılan günümüz dünyasında Yaşar Doğu örnek ahlakından istifade edilmesi gereken gerçek bir kahraman ve örnek alınacak bir rol modeldir. Her milletin gücünü temsil eden efsanevi kahramanları vardır. Rusların Aleksandr Medved’i, Pakistanın Kala’sı, İranlıların Gulam Rıza Tahti’si olduğu gibi. Bu manada Türk Milletinin gücünü temsil eden kahraman da Yaşar Doğu’dur. " diyerek konuştu.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.