Samsun Haber
Yayınlanma : 23 Eylül 2026 17:03

ÂŞIK KEMALİ BÜLBÜL, VEFATININ 14. YILINDA KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

ÂŞIK KEMALİ BÜLBÜL, VEFATININ 14. YILINDA KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI
Samsun’un yetiştirdiği önemli halk ozanlarından Âşık Kemali Bülbül, vefatının 14. yıl dönümünde İlkadım ilçesindeki Kıranköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen törenle yad edildi.

ÂŞIK KEMALİ BÜLBÜL, VEFATININ 14. YILINDA KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Samsun’un yetiştirdiği önemli halk ozanlarından Âşık Kemali Bülbül, vefatının 14. yıl dönümünde İlkadım ilçesindeki Kıranköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen törenle yad edildi.

Samsun Yazarlar Derneği, İlkadım Kent Konseyi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen anma merasimine yoğun katılım gösterildi. Anma programına İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, KADEF Genel Başkanı Şerif Korkmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Samsun Kavak Kadın Derneği Başkanı Hacer Kaya, İlkadım Belediyesi başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim Okundu, Hayatı Anlatıldı

Âşık Kemali Bülbül’ün kabri başında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Programda usta ozanın hayatı, eserleri ve Türk halk edebiyatına sunduğu katkılara dair konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Âşık Kemali Bülbül’ün sadece Samsun için değil, Türkiye için büyük bir değer olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Âşık Kemali Bülbül, Samsun’umuzun ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli halk ozanlarından biridir. Yokluğunu her zaman hissediyoruz. Bütün halk aşıklarımızdan sağ olanlara sağlıklı ve uzun ömürler, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum."

 

Şehitlik de Ziyaret Edildi

Anma programının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, mezarlık bünyesinde yer alan şehitliği de ziyaret ederek aziz şehitler için dualar etti.

Sosyal medya hesabından anma programına ilişkin paylaşımda bulunan Başkan İhsan Kurnaz, "Belediyemiz Kent Konseyi, KADEF ve Samsun Yazarlar Derneği iş birliğinde, kıymetli şairimiz Âşık Kemali Bülbül’ü anma programı gerçekleştirdik. Program kapsamında şehitliğimizi de ziyaret ederek aziz şehitlerimiz için dua ettik. Âşık Kemali Bülbül’ü rahmet ve saygıyla anıyor; vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

#Samsun #İlkadım #ÂşıkKemaliBülbül #İhsanKurnaz #KıranköyMezarlığı #KADEF #SamsunYazarlarDerneği #HalkOzanı #AnmaProgramı #SamsunHaber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.